Mesi: Ostajem dokle god me žele

Autor:

Sport

20.02.2020

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji fudbaler sveta Leo Mesi (32) nije osoba koja često daje intervju u medijima pa je svaki njegov nastup retka prilika za javnost da vidi kako razmišlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Leo Mesi

Puno se pisalo o tome da bi mogao da ode na kraju sezone iz Barselone jer u ugovoru postoji klauzula da ode bez odštete, ali on o tome ne razmišlja, kako je izjavio za španske medije. 

 

- Ideja mi je da ostanem tu do kraja karijere i dok god to klub i ljudi žele, s moje strane neće biti nikakvih problema. Puno puta sam rekao da želim da se svi dobro osećamo, da postoji pobednički projekat i da ciljamo na sve titule kao što smo uvek radili. Moja je želja da nastavim ovde. Želim da osvojim još jednu Ligu šampiona, da osvajam prvenstva i uvek ću stremiti tome.

A klauzula?

- Uvek sam odluku donosio ja, nikakve klauzule. Mogao sam da odem puno puta, bilo je zainteresovanih klubova koji bi platili klauzulu, ali ni u jednom trenutku nije mi palo na pamet, a ne ide mi se ni sad. Ponavljam: ako klub želi da ostanem, nema problema.

Nije dobro prrimio vest o odlasku trenera Ernesta Valverdea.

- Loše sam to primio, otišao je ne samo veliki trener, nego i jako velika osoba. Mi smo bili odgovorniji za neuspehe u utakmicama pre nego on. Ali jednostavnije je maknuti trenera nego menjati sve igrače, svi treneri znaju to. Šteta.

Javnost je zabavljala prepirka između njega i tehničkog sekretara Erika Abidala koji je prozvao igrače zbog loših rezultata. Mesi mu je odgovorio da navede tačna imena ko je zakazao. Ali Francuz je nekako prežveo na poziciji, barem zasad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

- Tako sam odgovorio jer sam se osećao napadnutim, video sam da napada igrače. Previše toga priča se u svlačionici, kako on vodi sve, dovodi i menja trenere, dovodi igrače i svašta govori o meni, kako ja imam veliku moć i donosim odluke. Smeti me što to govori osoba iz kluba. Stavljati igrače u središte zamene trenera činila mi se ludost. On mora da preuzme odgovornost, on donosi odluke, nisam mogao da dopustim da me napada.

Zašto govori da vi donosite odluke?

- Ne znam, isto mi se događa i u reprezentaciji. Govorili su da igraju oni koje ja želim, da biram selektore, da igraju moji prijatelji. Ne znam, možda zato što sam u istoj ekipi toliko vremena i dobro poznajem kuću. Da, imam svoje mišljenje, ali i klub ima svoje. Puno puta se ne slažemo i ne rade ono što ja želim.

Početkom nedelje izbio je skandal, katalonski radio objavio je kako predsednik Bartomeu plaća firmu koja štiti njegov ugled, a blati igrače i njihove žene i supruge preko stotina stranica na društvenim mrežama.

- Iznenadila me ta vest, baš sam bio na putovanju. Predsednik nam je rekao isto što je rekao i u javnosti. Druge stvari rekao je nama kapitenima, o tome ne smem da govorim. Čudno je što se to događa, ali rekli su da će sve istražiti pa treba videti d li je to istina ili ne. Baš čudno.

- Nejmar opet u Barseloni? Jedan je od najboljih i voleo bih da se vrati. Doneo bi puno veselja u svlačionicu - jasan je Leo i dodao:

- Lautaro Martinez? Spektakularan igrač, ima neverovatne sposobnosti, videlo se odavno da će biti veliki igrač.

Pohvalio je i najvećeg rivala Kristijana Ronalda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

- Uobičajeno je da nastavlja da postiže golove, on je predatorski napadač, voli šanse i biće strelac dokle god bude igrao. Da li bih li mu dodao da igramo zajedno? Pretpostavljam da da, haha.

Otac trojice sinova dobro balansira između profesionalnog i privatnog života

- Uobičajeno to shvataju. Istina, Tijago malo više, ali svoj trojici sviđa se fudbal. Tijago i Mateo više ga razumeju, dolaze na treninge sa mnom i zbog toga su mi još bliži. Stalno me nešto ispituju, i o fudbalu i o drugim stvarima, drugim ekipama. Tijago se stalno informiše. Govori o Suarezu, Grizmanu, Arturu od prvog dana zbog frizure... Ali i o Mbapeu, Ronaldu, Nejmaru. Sve zna.

Kako izgleda jedan njegov dan?

- Srećom da mi profesija dozvoljava da provodim puno vremena sa decom. Mogu da treniram, brzo da idem nešto da pojedem sa suprugom Antonelom i pokupim decu. Posle idemo na neku aktivnost ili radimo nešto i dolazimo uveče kući, večeramo i mrtvi smo umorni pa idemo rano na spavanje. Ponedeljkom i četvrtkom dečaci imaju fudbal i vodimo ih u malu školu. Volim rutinu u profesiji i u životu, super mi je.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi

Šestorostruki je osvajač Zlatne lopte, ozbiljno je zagazio u tridesete, koliko je daleko kraj karijere?

- Uh, prolaze godine, ne znam. Ne postižem toliko golova, ali fizički i u nogama osećam se jako dobro. Hoću li igrati do 40.? Videćemo- zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading