Bambi Tošić napušta Partizan!

Autor: Telegraf/Republika

Sport

20.02.2020

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem tekućeg meseca Partizan će najverovatnije ostati bez Zorana Tošića.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Tošić

Popularni Bambi je dobio i prihvatio ponudu Kairata. Ostalo je da se otklone još neke papirološke stavke u Fudbalskom savezu Kazahstana, kako bi se transfer kompletirao.

U načelu, između veziste i pomenutog kluba ne postoji ama baš nijedna prepreka i on će, kad se administrativni deo kompletira, potpisati ugovor na dve godine.

To praktično znači da će stručni štab crno-belih na čelu sa Savom Miloševićem moći da računa na Tošića u predstojećim duelima sa TSC, Proleterom i Crvenom zvezdom u večitom derbiju, posle čega će fudbaler napustiti klub i priključiti se Kairatu.

Do pomenutog raspleta je došlo usled niza okolnosti, koje su prethodile viđenom razlazu između igrača i kluba iz Humske. Iako je tokom minule sedmice (u četvrtak, preciznije) započeo pregovore i sa Partizanom o eventualnom nastavku saradnje, pošto mu važeći ugovor ističe na kraju tekuće sezone, Tošić jednostavno nije našao zajednički jezik sa čelnicima crmo-belih.

Prvi sastanak protekle sedmice je doneo samo “opipavanje pulsa”, a drugi se naprosto nije ni dogodio, jer Tošića iz Humske niko nije ni pozvao, što je bio jasan znak da je želja jednostrana, te je odlučio da prihvati poziv Kairata.

Kazahstanci su, naravno, ispratili situaciju i još početkom protekle sedmice kontaktirali Tošića i to tako što ga je prvo pozvao lično predsednik kluba, da bi potom u Beograd stigao i sportski direktor ne bi li ga ubedio da prihvati poziv i obuče dres Kairata.

Kairat je na sto stavio veći novac nego što je Tošić po važećem ugovoru imao u Partizanu, ali i saradnju na dve godine, što je fudbaleru možda bilo još bitnije nego zarada, te je na kraju dogovor utanačen, pa će se vezista priključiti još jednom Partizanovcu u Kairatu Nebojši Kosoviću.

U protekle dve i po sezone, Zoran Tošić je odigrao 80 utakmica za Partizan u svim takmičenjima, postigao je 26 golova i upisao 17 asistencija. S tim da je u drugoj sezoni među crno-belima, neposredno pred transfer u tursku Malatijuspor, doživeo težu povredu kolena, pa je nekoliko meseci pauzirao, te je posao propao. Osim Kairata, Tošića je želeo još jedan klub iz Kine, ali iskusni vezista nije želeo ni da razmatra tu ponudu, zbog koronavirusa koji vlada u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading