Srbin ponovo "žrtva" surovih novinara: Jović među 11 najvećih promašaja!

Autor:

Sport

25.02.2020

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transfermarkt je napravio analizu najskupljih 11 igrača Evrope koji ove sezone nisu u prvom planu u svojim klubovima. U pitanju su fudbaleri sa najvećom tržišnom cenom i malom minutažom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Mesto je u tom društvu našao je i srpski reprezentativac iz Real Madrida Luka Jović, plaćen 60 miliona evra prilikom transfera iz Ajntraht Franfurta.

Jović je do sada bio u senci Karima Benzeme, ali i nije imao adekvatan učinka pošto je postigao samo dva gola na 23 utakmice.

Na golu je Neto iz Barselone, plaćen 18 miliona evra Valensiji u razmeni sa Jasperom Silesenom, i to kako bi samo bio rezervna opcija Mark-Andreu Ter Štegenu.

Odbranu čine Niko Šulc (Hofenhajm - Borusija Dortmund za 20 miliona), Eder Militao (Porto - Real 50 miliona), Danijele Rugani (Juventus, 20 miliona), Alvaro Odriozola (Real - Bajern, 20 miliona).

U vezi su Šoja Nakađima (Porto, 20 miliona), Viktor Vanjama (Totenhem, 12 miliona), Fil Foden (Mančester siti, 30 miliona) i Đerdan Šaćiri (Liverpul, 22 miliona).

U napadu uz Jovića je Čelsijev Miši Batšuaiji, vredan 22 miliona, skoro duplo manje od Srbina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

U obrazloženju Jovića navodi se da još uvek nije opravdao transfer.

- Nakon što Marijano Dijaz nije prošao kasting posle odlaska Kristijana Ronalda, Real je pronašao ime Jovića. Šest meseci kasnije nije opravdao svoju vrednost, dao je dva gola i imao jednu asistenciju. Za trenera Zidana Benzema je prva opcija, Srbin je na klupi, ali je "odbojan" jer još nije dao sve od sebe- stoji u analizi.

Jović je prošle nedelje imao problema sa želucem, zbog čega je propustio gostovanje i poraz od Levantea (1:0), ali je sada spreman za duel sa Mančester sitijem u Ligi šampiona.

Španski mediji pišu da bi ova nedelja mogla da bude ključna za njega jer posle "građana" sledi El Klasiko u nedelju i sudar sa Barselonom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading