Rajković i dalje dominira: Srbin među 5 najboljih golmana Evrope!

Autor:

Sport

03.03.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 27 odigranih kola u francuskoj Ligi 1 Rems je i dalje tim sa najmanje primljenih golova. Samo 21 put je ova ekipa matirana, a velike, najveće zasluge za to nosi srpski reprezentativac Predrag Rajković, koji je po učinku među pet najuspešnijih golmana Evrope!

Predrag Rajković

Ponovo je osvanula rang-listu golmana iz vodećih liga koji su najviše puta ove sezone uspeli da sačuvaju svoj gol. I na toj listi "jedinica" Alison Beker iz Liverpula je neprikosnoven, a iza njega je čuvar mreže Reala Tibo Kurtoa. Obojica su po 12 puta odigrali meč bez primljenog gola, s tim što je Belgijanac tri utakmice više proveo na terenu.

Na trećem mestu je Stiv Mandanda iz Olimpik Marselja, koji takođe 12 puta nije primio gol, ali je branio na 26 mečeva. Iza njega ide Kejlor Navas iz Pari Sen Žermena, sa 11 utakmica od 21 odigrane, na kojima je sačuvao mrežu.

I potom dolazi Predrag Rajković sa 11 mečeva, od 26 odigranih, na kojima nije kapitulirao. Isti skor ima i Jan Oblak iz madridskog Atletika i David Sorija, čuvar mreže Hetafea.

U prvih deset su i Majk Manjan iz Lila (11/27 utakmica), Nik Poup iz Barnlija (11/28) i Unaj Simon iz Bilbaa (10/23).

Sjajna Rajkovićeva forma mogla bi da dovede i do rokade na golu reprezentacije Srbije. Jeste golman Remsa branio poslednji meč protiv Ukrajine, ali je i dalje Marko Dmitrović imao status "jedinice" "orlova". Međutim, Dmitrović je na poslednjoj utakmici Eibara preseljen na klupu i ako mu taj status ostane do duela sa Norveškom, ne bi bilo iznenađenje da Rajković zauzme u Oslu mesto između stativa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading