Ispao je naivan: Ronaldinju za ulazak u zemlju uopšte nije bio potreban pasoš!

Autor:

Sport

05.03.2020

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni fudbaler Ronaldinjo i njegov brat Roberto Asis uhapšeni su juče u Paragvaju zbog toga što su u zemlju ušli sa falsifikovanim pasošima.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Ronaldinjo

Nakon što je njegov avion sletio u Paragvaj, pozdravio se sa navijačima koji su ga dočekali, a onda je pod pratnjom policije odveden u hotel u kojem je odsedao. Nakon toga je policija upala u hotel i pronašla falsifikovane pasoše te privela Ronaldinja i njegova brata.

Čuveni fudbaler je krivotvorio putne isprave jer mu je Brazil oduzeo pasoš prošle godine zbog ilegalno napravljenog ribnjaka u Porto Alegreu za šta je kažnjen i 8,5 miliona dolara.

Prema pisanju lokalnih medija, vlasti su znale za falsifikovane isprave od trenutka kad je Ronaldinjo sletio u zemlju, ali nije zadržan na aerodromu da bi se izbegla medijska pompa.

Prema izveštaju policije, zadržan je i Vilmondes Sousa Lira, čovek koji je Ronaldinju i njegovom bratu nabavio pasoše. Ronaldinjo i njegov brat su u pritvoru u hotelu, a pred sud će izaći tokom dana.

Brazilac je u Paragvaj došao da bi promovisao svoju knjigu “Genije Života”, ali sada će morati malo da pričeka sa tim.

Međutim, Ronaldinjo i njegovi saradnici nisu znali da im za ulazak u Paragvaj uopšte nije potreban pasoš.

Naime, Brazil je uz Paragvaj, Argentinu, Urugvaj i Venecuelu član Mercosura, južnoameričke trgovinske unije, čijim je državljanima zemalja članica dozvoljen prelazak granica samo sa ličnom kartom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading