Koronavirus pravi zemljotres u italijanskom fudbalu: Serija A pod znakom pitanja, ne zna se ko će biti šampion, a ko će u Seriju B!

Autor:

Sport

10.03.2020

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Italije (FIGC) nagovestio je nekoliko velikih promena usled epidemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Juventusa

Plan FIGC je da se odloži prvenstvo do 31. maja, ali i uvede plej-of za Skudeto i opstanak.

FIGC sa predstavnicima Vlade i raznih takmičenja obavio je sastanak na kome se razmatralo šta će se raditi posle 3. aprila, do kada su suspendovani svi sportski događaji u zemlji.

Vremena je malo i ne postoji mogućnost da se odigraju sve zaostale utakmice, posebno jer je EURO na programu u junu, pa je veliki znak pitanja iznad Serije A, a kamoli Kupa Italije kojeg niko ne spominje.

Postoje tri scenarija – da se prekine prvenstvo i Juventusu dodeli trofej, da se zaostale utakmice ne igraju, već krene plej-of i plej-aut i ona manje izvesna da niko ne bude šampiona.

Poslednji put je plej-of u Italiji bio davne 1964. godine kada su Bolonja i Inter završili poravnati na vrhu, a onda u odlučujučoj utakmici je klub iz Emilije Romanje slabio 2:0 u Rimu.

Drugi sastanak zakazan je za 23. mart. Možda će tada biti više poznato.

Na osnovu trenutne tabele Juventus je prvi sa 63 boda, jednim više od Lacija koji igra u sjajnoj formi, ali bi mogao da olako izgubi trku za dugo čekani Skudeto.

Inter je posle poraza u "Derbiju Italija" u Torinu (2:0) verovatno ostao bez šanse da "zakuva" šampionat jer ima devet bodova manje od lidera, ali i meč manje.

Situacija u borbi za opstanak je još žešća, čak šest timova se bori da izbegne poslednju poziciju za Seriju B. Trenutno je Leće u opasnoj zoni, a Đenova ima isti broj bodova. Ostaje nam da vidimo kakva će biti konačna odluka čelnika italijanskog saveza.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading