Barselona želi odmah da bude proglašena prvakom, iznela i "argumente"

Autor:

Sport

15.03.2020

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus je prekinuo mnoga prvenstva. U Španiji trenutno traje dvosedmični karantin, a broj osoba zaraženih koronavirusom rapidno se povećava iz sata u sat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Barselone

Sve je izvesnije da se ni nakon dvonedeljne pauze neće nastaviti La Liga, a ako se to desi, pitanje je na koji način će se okončati sezona.

Postoji mogućnost da se ona naknadno završi, da se igra po plej of sistemu, ali Barselona smatra da bi njima trebalo da se dodeli titula, iako je ostalo još dosta da se igra do kraja.

Katalonci imaju nekoliko razloga zbog kojih smatraju da bi trebalo da budu proglašeni prvacima. Prvi je naravno taj što su lideri na tabeli, drugi je taj što je odigrano više od 70 posto šampionata, a treći je jer je bila zimski prvak, odnosno na polovini prvenstva, kada su imali najviše bodova nakon perioda u kojem je svako igrao protiv svakoga.

U slučaju da La Liga 11 kola pre kraja proglasi Barsu prvakom, nastao bi pravi haos, a predvodnik svega bio bi Real Madrid, koji i dalje smatra da može da sezonu okonča na prvom ligaškom mestu i tako uzme titulu.

U pravilniku saveza u članu 188 piše da bi prvenstvo moglo da bude prekinuto u slučaju nemogućnosti igranja utakmica ili vanrednih stanja, a to je trenutno zaista tako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading