Sumorne prognoze: Bez fudbala do 2021?

Autor:

Sport

20.03.2020

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački virolog profesor doktor Jonas Šmit-Šanasit, sa Berhard-Noht instituta u Hamburgu, smatra da bi pauza u fudbalskim takmičenjima trebalo da traje do 2021.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Šmit-Šanasit odbacuje i mogućnost igranja utakmica pred praznim tribinama do kraja godine.

- Mislim da ne mogu da pričaju o utakmicama u aprilu. Ni na zatvorenom stadionu jer će se tako okupljati ljudi kod kuća da gledaju. Povratak fudbala bi značajno pogoršao situaciju - rekao je Šmit-Šanasit za nemačku televiziju NRD.

Bundesliga je suspendovala šampionat do 2. aprila, a mnogi smatraju da je taj datum iluzoran. I ostale lige planiraju nastavak sezone od aprila ili maja, a i UEFA je pomerila Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Direktor Nemačke fudbalske lige (DFL) Kristijan Šajfert je rekao da su utakmice pred praznim tribinama jedina šansa da se spase sezona, što bi pomoglo i brojnim klubovima da izbegnu nesolventnost.

- Uveren sam da je moguće da se igra samo sledeće godine. Mislim da nije realno da se ova sezona završi - zaključio je Šmit-Šanasit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading