Tumbaković otkrio kakvo je psihičko stanje reprezentativaca!

Autor: novosti.rs

Sport

22.03.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je stalo zbog koronavirusa, a selektor Srbije Ljubiša Tumbaković otkrio je kako se naši reprezentativci nose sa trenutnim dešavanjima...

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

- Nažalost, stvari koje nemaju veze sa sportom zaustavile su život i normalno funkcionisanje. Sa članovima svog stručnog štaba održavamo svakodnevnu vezu sa svim reprezentativcima. Vidim da se dobro drže i da je najveća grupa njih u sjajnom psihološkom stanju. Vedar i pobednički duh ih ne napušta i to me ubedljivo najviše raduju - rekao je Tumbaković za "Novosti".

Selektor ima uvid u stanje igrača.

- Najviše smo prvih dana brinuli za zdravlje veće grupe igrača koji su u Italiji i Španiji. Sa svakim od njih smo na vezi. Poštuju stroge propise izolacije i vidim da održavaju formu. Za taj deo posla je zadužen naš novi koordinator za fizičku pripremu i rehabilitaciju igrača Andrija Milutinović. On je, zapravo, nov samo u stručnom štabu reprezentacije, ali nije nov za veću grupu igrača sa kojima je i ranije individualno radio. Utoliko je komunikacija sa reprezentativcima olakšana i vidim da im i taj detalj prilično diže moral.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Kondicioni trener "orlova" ima način da podeli vežbe igračima kako bi održali nivo kondicije.


- Nažalost, to nije i ne može biti nivo priprema kakav smo još ranije zamislili. Ali naše je da u okolnostima u kojima se nalazimo, a one nisu nikako normalne, pokušamo da održimo količinu treninga, ali i međusobnih kontakata koji nas sve drže zajedno. Makar na daljinu, ali nam i to znači - svestan je situacije Tumbaković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading