Brazilac u zatvoru postao stolar: Ronaldinjo kralj dleta i testere!

Autor:

Sport

25.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hteo je da bude muzičar kada završi fudbalsku karijeru, a umesto toga, Ronaldinjo (40) završio je kao stolar, i to iza rešetaka. Slavni brazilski fudbaler u paragvajskom zatvoru je od 5. marta, kada je u tu zemlju, zajedno sa bratom Robertom, pokušao da uđe sa lažnim pasošem. A kako bi prekratio vreme, nekadašnji as Barselone i PSŽ je pronašao neobičan hobi u obradi drveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ronaldinjo i njegov brat sa lisicama u pratnji policije

Ronaldinju je učenje stolarstva obavezna radna terapija, koju moraju da imaju svi zatvorenici, pod pretpostavkom da će im zanat biti potreban kada izađu na slobodu.

Prema informacijama iz zatvora, njemu nova veština sa čekićem, dletom i testerom sasvim dobro ide, a mogao bi da je usavršava čak i šest meseci, koliko je u Paragvaju predviđen pritvor za zatvorenike ako u međuvremenu ne budu oslobođeni ili osuđeni.

- Ronaldinjo se oseća dobro u zatvoru, snašao se u ovome što radi. Svi su ga dobro prihvatili, on je ovde legenda - otkrio je neimenovani izvor iz zatvora, a onda objasnio Brazilčevu dnevnu rutinu:

- Osim zanata, igra fudbal i pokazuje ostalim zatvorenicima razne trikove. Združio se sa novim cimerima. On im je idol, potpisuje im majice, šortseve, trenerke...

Prema informacijama iz Paragvaja, Ronaldinjo ipak ima bolnu tačku. Nedostaju mu majka i njegova druga ljubav, osim fudbala, muzika, jer je poznat po tome što voli da svira brazilske bubnjeve bongose.

- Ronaldinju mnogo nedostaje mama. Sa njom se čuje svake večeri. Zabrinut je za nju, ali i ona za njega i brata Roberta. Molio je i da mu se dostave bubnjevi, ali je dopremanje instrumenata u ćeliju zabranjeno - dodao je izvor iz Paragvaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading