"Mislili smo Kina je daleko, a virus nas surovo kosi!"

Autor: Telegraf/Republika

Sport

26.03.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija sa koronavirusom širom sveta je svakoga dana sve ozbiljnija, a zla bolest nije zaobišla ni Nemačku gde su takođe na snazi mere socijalnog distanciranja kako bi se ublažile posledice pandemije.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

Među ugroženima je i srpski trener Dragoslav Stepanović koji ima 71 godinu i spada u onu rizičnu grupu koja lakše može da oboli.

Popularnog Stepija koji živi u Frankfurtu sa suprugom i i dalje ne napušta prepoznatljiva harizma, iako kaže da je virus ozbiljan i da mu se mora ozbiljno i pristupiti.

- Sedim kući, ćutim i čekam bolje dane. Ima ovde u blizini jedna šuma, pusta, nema nikog, pa povremeno odem u šetnju, ali ostatak dana provodim u kući, kako nam je savetovano. U grad nisam išao skoro i neću da ne napravim problem ni sebi ni drugima. Da ostanemo kod kuće, pa ćemo u provod kad prođe ova kuga - rekao je Stepanović za Telegraf.rs.

Kako vam se čini sve ovo što se dešava sa korona virusom?

- Čini mi se da smo potcenili situaciju. Mislili smo Kina je tamo negde daleko, neće to brzo kod nas, a ispostavilo se da je došlo brže nego što smo očekivali i da je surovo. Šta je tu prava istina, ne znam, da li neko stoji iza toga ili je priroda ne znam, znam samo da opasno kosi ljude i da preti da nas izbriše. Nemci mu dugo nisu pridavali pažnju, ali kada je izlovan prvo bolesnik, e onda su počeli da uvode mere. I sada svi ovde čekaju da vlasnik Hofenhajma Hop obezbedi tu vakcinu koja je najavljena i spasi živote.

Pisalo se čak da i Anglea Merkel ima koronavirus, što je posle demantovano?

- Ovde je čak bila priča i da ju je čovek koji joj je dao vakcinu protiv običnog gripa zarazio koronom. I da zbog toga ne ide na sednice Vlade već da telefonski vodi državu. Ne znam, pravo da vam kažem više ni šta je istina, počinjem da sumnjam i u one informacije koje nam se serviraju preko medija. Najbolje da ćutiš, sediš i čekaš.

Fudbal se, kako kažu Nemci, najverovatnije neće skoro igrati?

- Postoji bojazan da Bundesliga neće početi pre 2021. godine. To će biti strašno za klubove i njihove finansije i to vam dovoljno govori koliko je ovaj virus generalno opasan. Ne samo što preti da ubije ljude, već i što udara i na ekonomiju. Posledice će biti velike kada prođe, u to sam siguran.

Čujete li se sa nekim iz Srbije?

- Nemam nikog više bliskog na žalost, roditelji su mi pomrli. Dalja familija mi je u Rekovcu i verujem da se i oni čuvaju. Moram da poručim svima, posebno starijima, bez obzira kako se osećaju da ostanu kod kuće. Ja sam u formi, krećem se koliko mogu, ali boga mi ovaj virus mi ne deluje nimalo naivno. Zato još jednom, budite pametni, sačekajte da sve ovo prođe, jer život ide dalje (Lebbe geht weider) - optimistično, u svom stilu poručuje na kraju Dragoslav Stepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading