Miletić preživeo tri revolucije u Partizanu

Autor: Mocart/Republika

Sport

26.03.2020

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nepune tri sezone na Topčiderskom brdu stekao je status najkonstantnijeg fudbalera aktuelene generacije i cementirao mesto u prvih 11 kao niko od njegovih kolega, što ukazuje da je fudbaler kome struka najviše veruje.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Miletić

Od maksimalnih 146 utakmica koliko je imao na raspolaganju od dolaska iz belgijskog Vesterloa, Nemanja Miletić je bio akter čak na 123 i po tom podatku prvi je na rang listi fudbalera koji su nosili dres Parnog valjka posle osvajanja duple krune.

Ako se početak takmičarske 2017/2018 uzme kao graničnik, reprezentativac Srbije skupio je najviše mečeva za crno-bele. Više i od Vladimira Stojkovića, iako u ovakvim situacijama golmani najčešće imaju početnu prednost, pošto im pozicija omogućava da imaju garantovano mesto na terenu. U ovom slučaju Miletić je odigrao 12 mečeva više od prvog sledećeg na internoj tabeli, upravo Stojkovića.

 Počeo je kod Miroslava Đukića, bio neizostavan u eri Zorana Bate Mirkovića, a odbrana se ne može zamisliti bez njega i pod komandom Sava Miloševića. To znači da je preživeo dve trenerske revolucije, pokazao sposobnost prilagođavanja različitim stilovima i zahtevima, što je u modernom fudbalu dragocenost koju stručnjaci posebno cene.

 Nemanja Miletić bio je imun i na treću promenu na crno-beloj strani Topčiderkog brda. Došao je kao štoper, s namerom da zaoštri konkurenciju na centralnim mestima u odbrani, a profilisao se kao desni bek i baš sa te pozicije, koja mu nije prirodna, uzdigao do državnog tima. U međuvremenu se najpre izborio sa konkurencijom i odigrao sve mečeve grupne i eliminacione faze Lige Evrope u sezoni 2017/2018 menjajući partnere (čas Bojan Ostojić, čas Milan Mitrović), da bi po dolasku Zorana Mirkovića na klupu preuzeo od Miroslava Vulićevića (od osvajanja duple krune do penzije skupio tačno 50 utakmica) ulogu uz aut-liniju i na njoj ostao do danas, iako se borio sa povremenim naletima Gabrijela Enakea.

RepublikaFoto: Starsport

Da je Miletić otporan na promene ilustruje podatak da u skoro trogodišnjem periodu niko od njegovih saigrača nije bio tako konstantan. Iz nekog razloga, po volji Zorana Mirkovića nisu bili ni Miroslav Vulićević, ni Bojan Ostojić, ni Zoran Tošić posle oporavka od povrede, pa ni Sejduba Suma koji je morao na pozajmicu u Izrael, dok kod Miroslava Đukića nisu redovno na terenu bili Marko Janković i Suma.

Da Nemanja Miletić traje u Partizanu više od drugih svedoči podatak da je, uz golmana Vladimira Stojkovića, jedini odigrao svaki večiti derbi u poslednje tri sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading