Aleksandar Pešić ima dobre vesti iz Koreje: Tehnologija je ubila koronu!

Autor: Predrag VUKOVIĆ

Sport

02.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko dana Aleksandar Pešić (27) donirao je Srbiji 50.000 evra za kupovinu dva imunohemijska aparata. Napadač saudijskog Itihada na pozajmici u Seulu kaže da mu je obaveza da pomaže svom narodu u teškim trenucima.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Pešić

Pešić je rođeni Nišlija, a celu situaciju u Srbiji i Evropi oko koronavirusa prati iz Južne Koreje, koja je uspešno izašla na kraj sa ovom bolešću.

- Evo me u Seulu, ovde je potpuno drugačija situacija nego u Evropi, da ne pominjem Španiju i Italiju, daleko bilo, jadni ljudi. Korejci su fantastičnom disciplinom suzbili epidemiju do te mere da jedva čekamo da počne prvenstvo - preneo je utiske sa Dalekog istoka bivši golgeter Zvezde i objasnio kako je suzbijen virus:

- Korejci su vrlo disciplinovan narod. Njima nije bilo potrebe da se uvodi policijski čas. Svi su slušali savete iz vlade i stručnjaka. Pojavi se nekad 50 zaraženih u danu, ali na 50 miliona stanovnika to nije veliki procenat. Samo je grad Daegu bio na udaru. U Seulu nisu zatvarali restorane, prodavnice, sve je funkcionisalo normalno, ali istina je i da Korejci imaju naprednu tehnologiju. Postavili su kamere za temperaturu na svakom ćošku, znali su ko je zaražen, brzo su testirali ljude.

25.  aprila bi trebalo da počne prvenstvo Južne Koreje

Da nije fudbaler i da nema obaveze, Pešić bi rado pomagao ljudima u Srbiji, posebno starijima.

- Da su okolnosti drugačije, prijavio bih se da pomažem ljudima o kojima nema ko da se stara. Pogledajte i moji bivši saigrači iz Zvezde i komšije iz Humske idu i pomažu starijima. Svaka čast, momci. Sa mnom u Koreji je majka, spada u starije ljude, pazim zbog nje, zbog sebe, zbog drugih.

U dresu Seula Pešić je odigrao 26 utakmica i postigao 10 golova

Hteo sam da dovedem porodicu u Seul

Prepričava Pešić da je hteo da dovede suprugu i sina u Južnu Koreju, ali je bilo kasno. Sada je zabrinut za njih.

- Prvo sam hteo da ostanu u Srbiji, ali kad je krenulo i kod nas, hteo sam da ih dovedem u Seul. I da nije virus, pa si zabrinut za dete, da li je jeo, nije jeo... Nekad uhvatim sebe kao da sam neki deda, malo paničim, ali sve je to normalno - kaže srpski napadač.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Pesic (@pesic45) on Oct 31, 2016 at 5:10pm PDT

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading