Menadžeri premijerligaških klubova ne žele nastavak sezone dok se OVO ne uradi!

Autor:

Sport

11.04.2020

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Udruženja menadžera Premijer lige smatra da takmičenje može da bude nastavljeno tek kada svi igrači budu testirani na koronavirus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo i Pep Gvardiola

Ipak, Ričard Bevan rekao je da pre toga dovoljan broj testova mora da bude stavljen na raspolaganje da svi medicinski radnici i pacijenti u bolnicama budu testirani.

- Kada se to dogodi, možemo da uradimo isto i u sportu - rekao je Bevan.

On je u razgovoru za BBC kritikovao čelnike EFL što se nisu konsultovali sa Udruženjem menadžera kada su procenili da sezona može da bude završena za 56 dana kada bude nastavljena.

- Taj raspored je veoma gust. Svima treba trener i menadžer, a njihova podrška se ne dobija tako što ne razgovaraš sa njima. Ne možete da kažete da ste se nešto dogovorili kada ste samo poslali pismo o odlukama bez ikakvih konsultacija ili saveta - dodao je on.

Bevan je rekao da je zatražio od čelinika liga da razgovaraju sa menadžerima. Rekao je i da je važno da se nađe način da se sezona završi, ali je, uz kritiku vlasti, dodao i da do kraja aprila neće biti nikakvih prognoza kada će povratak na teren da se desi:

- Ako pogledate Nemačku i predloge da se sezona nastavi u maju, to je verovatno rezultat direktnih i jasnih odluka vlade koja testira 50.000 ljudi dnevno. Mi testiramo 10.000 dnevno. Naši menadžeri neće se vratiti na teren pre nego što svi igrači budu testirani - podsetio je Bevan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading