(FOTO,VIDEO) Ma kakav Ronaldo: "Virtuoz sa loptom" ima 45 i izgleda kao Apolon

Autor:

Sport

15.04.2020

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Biti fudbaler u velikom klubu, san je mnogih dečaka. Kao dete i ja sam o tome maštao u sirotinjskom predgrađu Sao Paola. Na ulicama sam naučio razne fudbalske veštine igrajući bosonog"

RepublikaFoto: instagram.com/zr11
Ze Roberto

To su reči jednog od najbolji veznih igrača kojeg smo gledali u 2000-im godinama. Reč je o Brazilcu Ze Robertu koji danas ima 45 godina, a igrao je sve do 42. godine kada je završio karijeru u Palmeirasu.

Neverovatna karijera igrača koji je odrastao u siromašnoj porodici. Njegovi roditelji često su odlazili na spavanje gladni kako bi njihova deca imala šta da jedu. I upravo zbog toga je Roberto još više cenio priliku koja mu se ukazala i uz pomoć Boga, kako on sam kaže, napravio velike stvari. 

Zvali su ga virtuoz sa loptom, a Jap Hejnks jednostavno ga je opisao: Ma on zrači čistom radošću kada ima loptu.

 

 

Karijeru je počeo u Portuguesi, a 1997. godine došao je u Real Madrid. Klub iz snova za mnoge, ali Ze Roberto je skupio svega 15 nastupa. Najlepše fudbalske dane doživeo je u Bajer Leverkusenu gde je igrao finale Lige šampiona protiv Real Madrida, a u Bajern Minhenu osvojio četiri Bundeslige i četiri Kupa. Igrao je još za HSV, Santos, Flamengo, Gremio, a u Realu je osvojio Ligu šampiona 1998. godine iako nije igrao skoro ništa.

 

 

Karijeru je završio u 42. godini, što je čudesno za fudbalera koji je godinama igrao na vrhunskom nivou, ali sve to zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremi zbog čega je bio jako poznat i obožavan. Imao je prepoznatljivu brazilsku tehniku, a uz to je izgledao kao da može da trči maraton nakon utakmice. Godine 2016. Palmeiras je odveo do naslova, a bio je najbolji igrač.

Ze Roberto danas ima 45 godina, ali i dalje izgleda kao Terminator. Svaki dan vežba, a to je dovelo do toga da nema ni zrno masti u telu.

 

 

- Jedina osoba sa kojom se morate takmičiti ste samo vi - od juče. Uvek budite fokusirani - napisao je penzionisani brazilski fudbaler, koji je sa Brazilom osvojio SP 1998. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading