Partizan naciljao novog defanzivca: Najbolji desni bek druge lige Švajcarske po ukusu crno-belih!

Autor: Mozzart Sport/Republika

Sport

22.04.2020

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo je Aranđel Stojković slovio za prvu superligašku opciju, s tim što zvaničnih pregovora sa Vojvodinom nije bilo. Sa pozajmice iz Budućnosti vratiće se Periša Pešukić, mada sudeći prema trenutnoj proceni neće dobiti drugu šansu. Možda hoće Luka Cucin, ali još nije definisan njegov status usled kaljenja u Inđiji. Po potrebi je Aleksandar Lutovac „krpio“, iako mu je krilna pozicija prirodnija. Nemanja Miletić ulazi u poslednju godinu ugovora i za njega postoji interesovanje inostranih klubova, čak i da A reprezenatativac ostane i(li) premesti se na štopersko mesto Partizan će u predstojećem prelaznom roku tražiti još jednog desnog beka, a prvi favorit je – Nikola Boranijašević.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

U pitanju je prvotimac Lozane, koji se zbog motoričnih sposobnosti visoko kotira na listi odgovornih u Humskoj 1 i prema saznanjima MOZZART Sporta, njegov transfer na leto je ostvariv, iako je papirima vezan za švajcarski klub.

Boranijaševiću ugovor ističe kad i Miletiću, juna 2021, što praktično znači da je naredno leto poslednja šansa da njegov sadašnji klub zaradi ili makar vrati novac uložen januara 2019. kad ga je doveo iz Napretka.

Tad je Lozana platila Kruševljanima 200.000 evra. 

U međuvremenu je, pre svega zbog dobrih igara, Boranijaševiću porasla cena, specijalizovan sajt Transfermakrt vrednuje ga 650.000 evra, međutim, usled efekata pandemije virusa COVID-19 tek će biti pomeranja na tržištu, zbog čega će "Parni valjak" pokušati jeftinije da prođe u pokušaju da osveži poziciju u odbrani.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Boranijašević(levo)

Pre nego što je otišao u Lozanu, Nikola Boranijašević je bio meta Crvene zvezde, ali se tadašnji predsednik "čarapana", Marko Mišković odlučio za transfer u inostranstvo.

A momak iz Nove Varoši opravdao je očekivanja, jer je u drugom delu prethodne sezone odigrao 12 utakmica i napravio sjajnu platformu za ovu takmičarsku godinu, u kojoj je sve do prekida prvenstva, odigrao svaku od 23 prvenstvene utakmice. Pride, dodao još tri u Kupu Švajcarske.

Toliko je oduševio tamošnju javnost da su ga stručnjaci proglasili najboljim bekom tamošnje Druge lige i izabrali u idealni tim prvog dela prvenstva (na obračunu od leta do zime), zajedno sa još šestoricom fudbalera Lozane.

Što je i logična posledica činjenice da je u pitanju suvereni lider prvenstva, sa čak 15 bodova viška u odnosu na Vaduz.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Boranijašević(levo) u duelu sa Đorđem Jovanovićem iz Partizana

Srpskim ljubiteljima fudbala Nikola Boranijašević je poznat najviše po igrama u čačanskom Borcu i Napretku, oprobao se i u Letoniji, gde je sa Ventspilsom bio pobednik kupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading