Luka Toni zna šta je problem italijanskog fudbala: Nemamo napadača osim...

Autor:

Sport

22.04.2020

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada su se u reprezentaciji Italije borili golgeteri poput Vijerija, Inzagija, Del Pjera, Totija, Kjeze, Montele, sada je konkurencija znatno slabija. Taj problem je detektovao i startni napadač Azura sa trijumfa na Mundijalu 2006. godine – Luka Toni.

RepublikaFoto: youtube.com/seriea
Luka Toni

Legendarni golgeter je dva puta u karijeri bio najbolji strelac Serije A, a drugi put mu je to pošlo za rukom kada je imao čak 38 godina. U razgovoru sa nekadašnjim saigračem Kristijanom Vijerijem na društvenim mrežama, Toni se dotakao današnje krize dobrih napadača u Italiji.  

- Sećaš li se kada smo zajedno bili u reprezentaciji? Svi smo bili sjajni napadači i kada neko od nas ne bi postigao makar 20 golova u sezoni, svi ostali bi ga zezali. A sada, osim Imobilea koji igra sjajno, nemamo italijanskog napadača koji je postigao 15 golova. U problemu smo - kaže Toni.  

Tonijeve reči imaju potvrdu u statističkim kolonama. Imobile je postigao 27 golova u sezoni, ali svi ostali italijanski napadači su daleko iza sa golgeterskim učinkom. Iskusni Ćićo Kaputo iz Sasuola je postigao 13 golova u dosadašnjem delu sezone, Petanja (SPAL) 11, Berardi (Sasuolo), Beloti (Torino) i Kvaljarela po devet golova.

Na poslednjem selektora Roberta Manćinija se su našla samo dvojica klasičnih napadača: Imobile i Beloti. Prethodno su pozive dobijali i Mojze Kin, Fabio Kvaljarela, Domeniko Berardi i Leonardo Pavoleti. Niko od njih nije ostavio utisak da na njega može ozbiljno da se računa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading