"Sport nije samo fudbal"

Autor:

Sport

22.04.2020

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora ponovio je da postoji želja da se sa treninzima sportista počne 4. maja, ali je upozorio i da sport nije samo fudbal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Italijanska liga

Spadafora će imati sastanak sa čelnim ljudima italijanskog fudbala, a na dnevnom redu biće nastavak takmičenja, koja su obustavljena zbog pandemije koronavirusa.

- Mediji su fokusirani na fudbal i na to da li će se sezona nastaviti ili ne, ali sport nije samo fudbal i fudbal nije samo Serija A - rekao je Spadafora novinarima, a prenose italijanski mediji.


Ministar je dodao da sportska takmičenja moraju da krenu ponovo, s obzirom na ogromnu ekonomsku i društvenu vrednost sporta.

 - Sa naše strane postoji velika želja da se sve ponovo pokrene, ali prvi cilj je da garantujemo zaštitu zdravlja naših građana. Posle toga, naša namera je da proučimo program koji će omogućiti ekipama da ponovo počnu sa treninzima od 4. maja. Tada možemo da razmislimo o ponovnom uspostavljanju liga, a prioritet je zdravlje profesionalaca - zaključio je Spadafora.

Datum 4. maj podudara se sa datumom kada se očekuje da Italija započne ublažavanje restriktivnih mera koje su uvedene zbog pandemije Covida 19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading