Stiže pomoć UEFA: FSS dobija 4.3 miliona evra!

Autor:

Sport

27.04.2020

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska federacija (UEFA) će pomoći nacionalnim savezima sa 236.5 miliona evra kako bi se izbori sa izazovima u vreme pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Novac je obezbeđen iz fonda "HatTrick", koji inače služi nacionalnim savezima da pokriju tekuće troškove i za pomć razvoju određenih oblasti u domaćem fudbalu. Ipak, UEFA je odlučila da svakoj od svojih 55 članica dozvoli da novac iskoriste u borbi protiv negativnih efekata pandemije koronavorusa.

- Naš sport se suočava sa do sada neviđenim izazovom, koji je uzrokovala pandemija koronavirusa. UEFA želi da pomogne svojim članovima da reaguju na načine primerene okolnostima sa kojima se suočavaju. Složili smo se da svaki savez dobije po 4.3 miliona evra, koliko će biti isplaćeno tokom ove i naredne sezone. Ponosam sam na jedinstvo koje fudbal pokazuje tokom ove krize. Moramo biti spremni kada se sve vrati u normalu- rekao je predsednik Aleksandar Čeferin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading