Vreme je za rad: "Zmajevi" poleću uz posebne mere opreza

Autor:

Sport

01.05.2020

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarno deluje činjenica da su se fudbaleri Voždovca poslednji put okupili na treningu oporavka 15. marta, jutro nakon utakmice sa Partizanom u okviru 26. kola Superlige Srbije. Nakon toga u Srbiji je uvedeno vandredno stanje i nažalost cela zemlja je morala da se navikne na specifične uslove funkcionisanja i da se zajedno bori sa epidemijom Koronavirusom.

RepublikaFoto: FK Voždovac
Stadion Voždovca

Fudbalski klub Voždovac doprineo je borbi protiv širenja opasnog virusa donacijama koje je uputio zdravstvenom sistemu naše zemlje u okviru akcije Fudbalskog saveza Srbije kao i odgovornim ponašanjem svojih fudbalera i zaposlenih koji su poštovali sve preporuke nadležnih tokom trajanja vanrednog stanja.

U međuvremenu ekipa je bila u stalnom kontaktu održavajući sastanke sa Stručnim štabom putem video poziva, a na ovaj način su se održavali i treninzi kako bi igrači što spremniji dočekali početak trenažnog procesa.

Nakon tačno 50 dana fudbaleri Voždovca će u ponedeljak, 3. maja, nastaviti rad na svom stadionu i tako otpočeti pripreme za potencijalni nastavak sezone. Naravno, uz poštovanje mera opreza koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije za suzbijanje pandemije virusa Kovid – 19.

Tako će na treningu biti prisutno najviše 10 lica, uključujući i trenera. Još dva lica mogu prisustvovati treningu, a to će biti članovi lekarske ekipe FK Voždovac koji vode računa o zdravlju ekipe. Takođe, tokom treniranja učesnici moraju držati odstojanje od minimum dva metra i na treningu neće biti kontakta, a druga grupa može početi sa radom minimum nakon 30 minuta od završetka prethodnog treninga.

Takođe svi moraju da dolaze i odlaze sa stadiona koristeći zaštitnu opremu (masku i rukavice), a svim učesnicima treninga pred isti biće merena telesna temperatura. Naravno, pranje ruku obavezno je i pre i nakon treninga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading