Bešiktaš se odriče Adema Ljajića: Srbin ima dve opcije!

Autor:

Sport

02.05.2020

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se sve u fudbalu okrene za 180 stepeni za samo godinu dana. Bio je Adem Ljajić ljubimac navijača, žarka želja čelnika kluba koji su učinili sve da ga otkupe od Torina, a sada je – prekobrojan. Sve se promenilo kada je za trenera crno-belih doveden Sergen Jaljčin. Odjednom je Srbin izgubio mesto startera, pa mu je minutaža bila sve manja i manja. I sada dok traje pandemija korone, Adem je dobio jasnu poruku od uprave da nije u planovima trenera za narednu sezonu i da neće biti u timu za narednu sezonu. Situacija čak i nije tako jednostavno, jer je izgleda došlo do konflikta između Ljajića i uprave Bešiktaša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adem Ljajić

Kako pišu turski mediji, istanbulski crno-beli su imali ponudu od 5.000.000 evra za Ljajića, ali on nije hteo da ode.

Ne zna se koji je klub bio u pitanju, međutim, nudio je manju platu srpskom reprezentativcu od ove koju ima u Bešiktašu i zato nije želeo da ode.

To je razjarilo čelnike kluba, koji su mu poručili da se spremi za odlazak, jer ga u Bešiktašu od jeseni sigurno neće biti.

Ili će prihvatiti transfer ili će biti poslat na pozajmicu u Sivas, koji se javio da je spreman da prihvati Adema, s tim što bi plaćao 60 odsto njegove zarade koju ima u Istanbulu.

Učinak Adema Ljajića u dresu Bešiktaša: 58 utakmica - 14 golova

Turci, navodno, već imaju spremno novo rešenje za tim za narednu godinu. Novi igrač Bešiktaša trebalo bi da postane Nikolas Gajtan, koji je prvi deo sezone proveo u Čikago Fajersima, a ovaj kratki prolećni u Lilu.

A, u Istanbul bi trebalo da stigne kao slobodan igrač.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Gajtan u dresu Atletiko Madrida

Inače, kada smo kod Ljajića, na današnji dan, 2. maja 2012. godine dogodila se najneverovatnija scena iz njegove karijere, kada se nasred utakmice potukao sa svojim trenerom Deliom Rosijem. 

Ljajić je nosio dres Fiorentine i igrali su utakmicu protiv Novare.

Rosi je zamenio Adema, koji mu je ironično aplaudirao prilikom izlaska s terena i dobacio: „Bravo, ti si sad veliki dečko“.

Navodno je Ljajić nešto dodatno opsovao na srpskom, a trener je to razumeo, jer je vodio kroz karijeru veliki broj igrača sa prostora Balkana. I nasrnuo je svom snagom na Ljajića, što je ostavilo u šoku celu Italiju. A i danas se o tome pripoveda...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading