Ugo Vijeira o Zvezdi i "Delijama": Emocije su bile velike, dao sam dva gola u večitom derbiju, posle toga nisam mogao da izađem na ulicu!

Autor:

Sport

02.05.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mais Futbol" je objavio priču sa Ugom Vijeirom, nekadašnjim golgeterom Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Ugo Vijeira

On je ispričao zanimljivu priču o tome kako je završio u Srbiji.

- Smešna je priča kako sam završio u Srbiji... U utakmici protiv Lokomotive iz Moskve sam odigrao dobro i njihov tadašnji trener Miodrag Božović je želeo da me dovede. Tada mi je rekao: ’Neću se ovde još dugo zadržati, odlazim u Crvenu zvezdu i želim da kreneš sa mnom’. Lokomotiva me je svakako želela i nudila mi bolje finansijske uslove, ali sam otišao sa njim. Mnogo sam mu zahvalan za sve što je uradio za mene. Kao i Crvenoj zvezdi kao klubu - rekao je Ugo Vijeira.

Učinak u crveno-belom dresu: 51 utakmica - 28 golova

Sve ostalo je istorija, uspeo je da sa Crvenom zvezdom osvoji titulu prvaka države u sezoni 2015/16.


- Uf, bilo je neverovatno! Nema tih reči kojim mogu da opišem ono što sam doživeo u Crvenoj zvezdi. Osvojio sam brojne individualne nagrade, bio najbolji igrač i strelac u timu. Zbog Zvezdinih navijača sam se osećao kao nikada do tada u karijeri. Zaustavljali su me na ulici, ispred kuće... Svuda ih je bilo! Otišao sam jednom prilikom da gledam košarkašku utakmicu našeg kluba i 15.000 ljudi je skandiralo moje ime! Samo sam gledao i nisam mogao ništa da kažem... Srbija je posebna zemlja u mom životu - istakao je Portugalac.

Prisetio se i svog prvog "večitog" derbija, kada je postigao dva gola.

- Jedan levom i drugi desnom sa 35 metara. Neverovatno je bilo. To su gigantske emocije. Ne znam kako da objasnim. Nemoguće je objasniti. Moji saigrači danima pred meč pričaju samo o tome. Pre prvog derbija mi nije bilo jasno zašto je to tako. Rekli su mi: ’Ako postigneš gol, bićeš kralj ovde. Videćeš. Kada stranac postigne gol u derbiju, lud je osećaj’. Odgovorio sam im: ’A šta ako postignem dva?’. Nisu mi verovali i rekli su mi: ’Ma zaboravi na to. Onda nećeš moći da izađeš na ulicu. Nećeš imati društveni život. Voleće te zauvek. Ne možeš ti to da shvatiš’. I onda sam dao dva gola. Bilo je prelepo. Nisam više mogao da prođem ulicom. Pre nekoliko nedelja su me izabrali u tim decenije u jednoj anketi - zaključio je 31-godišnji napadač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading