"Fudbal ima moć da olakša život"!

Autor:

Sport

03.05.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kristal Palasa Stiv Periš tvrdi da povratak fudbala u Premijer ligu može da ojača mentalno zdravlje nacije i pomogne u definisanju 'novog normalnog' za ostale industrije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Koškanje Pola Pogbe i Luke Milivojeviča, kapitena Kristal Palasa

On je branio pokušaje da se sezona obnovi i pokrene usred pandemije koronavirusa, ističući da to ne bi bio veliki finansijski udarac za igrače i širu fudbalsku zajednicu.

- Verujem da je baš kao što je Formula 1 preteča razvoja koji kasnije postaju standardi u opštim putničkim vozilima, tako i Premijer liga sa svojom psihičkom naukom, medicinskom infrastrukturom i resursima za brigu o svojim ljudida može da počne da definiše kako bi 'novo normalno' moglo da izgleda u mnogim radnim okruženjima - rekao je predsednik Kristal Palasa i dodao:

- I ne samo to, u našoj zemlji i šire, ljudi moraju da pronađu načine kako da se kreću napred, da bi osetili malo olakšanje od brige zbog ove krize. Po mom mišljenju, priča i razgovor o sinoćnjoj utakmici neće trivijalizovati pobedu ili poraz, ali ponudiće maleni predah od svakodnevnih briga mnogim ljudima. Fudbal je besmislen, ali je veličanstveno besmislen. Ima moć da olakšava život. Zašto ne bismo videli da li možemo ponovo da koristimo tu snagu? - upitao se Stiv Periš u kolumni za "Sandej Tajms".

U petak 8. maja predstavnici klubova Premijer lige će glasati o planu da se sa treninzima počne 18. maja, a da se sezona nastavi 8. juna i to na nekoliko terena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading