"Dobar tajming za nastavak prvenstva"!

Autor:

Sport

07.05.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izuzetno je posvećen radu sa fudbalerima, vidi se na treninzima po grupama da je pripremio ozbiljan program povratka ekipe u takmičarsku formu u što kraćem roku. Odluku Fudbalskog saveza Srbije da se Superliga nastavi 30. maja, ali u skraćenom formatu bez doigravanja primio je kao stav većine klubova.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

- Poštujemo odluku Fudbalskog svaze Srbije. I ranije smo isticali da smo spremni za bilo koji format takmičenja. Smatram da je izabran dobar tajming jer će se prvenstvo završiti do 24. juna što nam daje mogućnost i dovoljno vremena da se pripremimo za narednu sezonu, kako na domaćoj tako i na internacionalnoj sceni, koja je za nas kao klub, kao ekipu veoma važna – istakao je Dejan Stanković, napominjući da ne treba posebno naglašavati da Crvena zvezda uvek ima najviše ciljeve.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i Federiko Panonćini

Crveno-beli su posle veoma kvalitetnih zimskih priprema prolećni šampionat otvorili u velikom stilu, iz meča u meč se podizao i kvalitet igre pa su navijači posetom od preko 30.000 gledalaca po susretu jasno stavili do znanja da im se svidela nova filozofija i posebna energija koju je Dejan Stanković preneo na ekipu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Šampion Srbije je nadigrao sve ekipe iz vrha na startu proleća, pobedio kao gost Čukarički (2:0), pa kod kuće Vojvodinu (2:0) i remizirao u večitom derbiju sa Partizanom (0:0), a da su pritom svi rivali iz vrha uputili svega nekoliko udaraca ka nezaposlenom golmanu Milanu Borjanu.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Borjan

Ubedljive pobede nad Mačvom u Šapcu (3:0) i Napretkom (3:0) na stadionu „Rajko Mitić“ bez prisustva publike najavljivale su još raspevaniju Crvenu zvezdu, ali je pandemija kovid 19 virusa prekinula sezonu, a Crvena zvezda je zadržala 11 bodova prednosti nad prvim pratiocem i nezadrživo hitala ka odbrani titule.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa večitog derbija

Šampionat Srbije nastavlja se 30. maja utakmicama 27. kola gde Crvena zvezda gostuje Radu na Banjici i u slučaju pobede i matematički će obezbediti 31. titulu prvaka Srbije i samim tim odbraniti trofej u nacionalnom prvenstvu.

Učinak Crvene zvezde u Linglong Superligi Srbije: 22 pobede - 3 remija - 1 poraz - 69 bodova

Momci trenera Dejana Stankovića zatim dočekuju Radnik (6. juna), odlaze u goste TSC-u (13. juna) i šampionat zaključuju utakmicom sa Proleterom na stadionu "Rajko Mitić“ 20. juna.

Crvena zvezda nastavlja takmičenje i u Kupu Srbije, očekuje se žreb za četvrtinale koje je na programu 3. juna, polufinala se igraju 10, a finale 24. juna. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading