Marko Pantelić jedva čeka početak prvenstva: Imamo dve smernice...

Autor:

Sport

14.05.2020

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsedik FSS Marko Pantelić gostovao je jutros u Jutranjem programu i poručio kako je nestrpljiv zbog početka fudbalskog prvenstva ali i obazriv kako će sve to da izgleda.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Pantelić

- Kraj meseca je rezervisan za poslednja 4 kola našeg prvenstva, i uz Kup utakmice pa da ovu sezonu privodimo polagano kraju. Želim klubovima sreću, a sa dešavanjima u budućnosti odlučićemo kada počinje novo prvenstvo - jasan je bio Pantelić. 

 - Sve utakmice do kraja odvijaće se bez publike, kako je i najavljeno. Nažalost takve su mere, znamo da je teško bez navijača ali ćemo nastaviti da pratimo mere vlade, njihove zahteve i u skladu sa tim ćemo se i ponašati. 

Na pitanje čije odluke više sluša, Marko je odgovorio: 

 - Imamo dve smernice, našu vladu i odluku UEFE. UEFA je tražila da se profesionalna takmičenja završe, ali pratićemo i odluke naše vlade. 

Što se tiče početka prvenstava u Evropi, Pantelić je komentarisao: 

 - Bio sam ubeđen da ce Nemci prvi početi, licitirali smo za Nemačku i evo, gledaćemo Bundes ligu za vikend, i ne samo mi, milijardu ljudi će pratiti putem TV ekrana. I naša liga će krenuti među prvima.

Po pitanju novih pravila tokom jedne utakmice, Pantelić je potvrdio: 

 - Biće 5 izmena tokom 90 minuta, a sve to kako bi se sprečile eventualne povrede igrača.

- Nestrpljivo čekamo 27. maj i odluku UEFA kada će početi kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu šampiona, datume za klubove i kvalifikacije za evropska takmičenja, pa da vidimo da li će nova Liga nacija krenuti od septembra... U svakom slučaju očekuje nas zanimljivo leto - zaključuje Pantelić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading