Usvojeno: Fudbalska Superliga od sledeće sezone sa 20 klubova

Autor:

Sport

14.05.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od naredne sezone očekuje nas najveći broj učesnika Superlige od osamostaljenja Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Superliga Srbije

Superliga Srbije u fudbalu imaće naredne sezone 20 klubova odlučeno je danas na Skupštini Zajednice superligaša i Prve lige Srbije.

Ova opcija pojavila se kao mogućnost već pre nekoliko dana, a svi klubovi dobili su zadatak da se do četvrtka u pisanoj formi odluče za koji su model naredne sezone.

U opciji je bilo da ostane 16 klubova, da se liga proširi na 18 ili na 20 klubova.

Većina je na kraju odlučila da to bude 20 klubova, pa ćemo naredne sezone gledati Superligu koja će imati isti broj timova poput Premijer lige, Primere, Lige 1, Serije A...

Partizan se upravo zbog toga protivio odluci da Superliga bude proširena i zastupao je stav da ostane 16 timova.

Crvena zvezda je glasala za 18 ekipa, ali je na kraju ipak najviši rang našeg fudbala proširen na 20 klubova naredne sezone.

Ostaće i pitanje ko će naredne sezone učestovati u Superligi, jer ekipe iz najvišeg ranga neće ispadati ove sezone usled odluka donetih posle pandemije korona virusa, dok je nekim ekipama iz Prve lige Srbije zabranjeno da uđu u najviši rang nakon što je dokazano da su nameštali utakmice.

Zbog toga je FSS odlučio da u Superligu može da uđe onaj ko najviše može da plati, a generalni sekeretar Jovan Šurbatović objasnio je da je to "španski model" po kojem klubovi daju finansijske garancije da mogu da istrpe igranje u najvišem rangu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading