Evo kako izgleda život u "korona-hotelu"

Autor:

Sport

14.05.2020

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nemačkoj odrađuju poslednje pripreme uoči nastavka sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tomas Miler

Nakon dvomesečne pauze koju je uzrokovala pandemija koronavirusa, DFL je prošle sedmice saopštio da se fudbal u Nemačku vraća 16. maja kada će biti odigrane utakmice 26. kola Bundeslige.

Klubovi su još u ponedeljak započeli sa sedmodnevnim karantinom kako bi se izbeglo širenje zaraze, a kako izgledaju ti dani, objasnio je napadač Bajerna Tomas Miler koji zajedno sa saigračima boravi u hotelu Infinity.

 - Mnogo je detaljnih pravila i smernica na koje smo morali da se naviknemo. Međutim, to je neophodno kako bi se izbegao rizik od infekcije. To uključuje najvažnija 'koronska' pravila kao što su držanje distance, zaštitna maska, higijena ruku i sve ostale mere. Propisi o udaljenosti se strogo poštuju tokom večere i na sastancima - otkrio je Miler.

Izneo je još neke detalje.

 - Hotel u kojem boravimo trenutno nema drugih gostiju, tako da se tokom dana možemo razdvojiti, ne moramo da sedimo isključivo u sobama. Ipak, kada napustimo svoju jednokrevetnu sobu, obavezna je maska. Možemo je skinuti samo na treningu.

Nedostajao mu je fudbal u proteklom periodu.

 - Kada vidim kakav smo osećaj i emocije imali tokom trening-utakmice, dovoljno je jasno koliko smo gladni za takmičarskim utakmicama - dodao je Miler.

Planirano je da se u Nemačkoj sezona okonča 30. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading