Bundesliga se vraća ovog vikenda!

Autor:

Sport

15.05.2020

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće to prvi nastavak jedne evropske fudbalske lige tokom pandemije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kostić

Mečevi najboljeg nemačkog fudbala igraće se po strogim zdravstvenim protokolima i pred praznim tribinama.

Dugo očekivani nastavak i nije mogao da bude bolji, s obzirom da ga otvara 156. "Rurski derbi". Trenutno stanje na tabeli stavlja Crno-žute u bolju poziciju, jer sa četiri pobede u nizu i 51. bodom streme ka Ligi šampiona. Sa druge strane, fudbaleri Šalkea u poslednjih sedam kola Bundeslige nisu osetili slast pobede. U ukupnom skoru tim iz Gelsenkirhena je uspešniji sa 60 pobeda, 52 poraza i 43 remija, a koliko, kad je reč o ovom derbiju, prognoze i statistika gube na značaju najbolje može da nam pokaže prisećanje na meč igran 25. novembra 2017. kada je Dortmund vodio sa 4-0 ali je Šalke ipak uspeo da dođe do 4-4 i to u 94. minutu.

Tim našeg Filipa Kostića sa 12. pozicije nastavlja sezonu. Ajntraht će u subotu dočekati fudbalere Menhengladbaha koji uz samo 6 bodova zaostatka za vodećim Bajernom i dalje razmišljaju o tituli.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Debitanti, Union iz Berlina po prvi put u Bundesligi će na svom stadionu dočekati šampione iz Minhena. "Šumareva kuća" biće bez navijača i uobičajene zagrejane atmosfere koju priređuju pristalice domaćeg tima, ali uprkos tome fudbaleri Union Berlina pokušaće da iznenade lidera na tabeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading