REPUBLIKA SAZNAJE: FIFA ućutkala Mirka Poledicu!

Autor:

Sport

19.05.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borci za istinu rekli bi da je pravda samo jedna, a u ovom slučaju ona je na strani Fudbalskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Mirko Poledica

Disciplinska komisija Svetske fudbalske federacije (FIFA) obustavila je postupak koji je protiv srpske kuće fudbala pokrenuo FIFPro zbog navodnog „kršenja principa i načela iz Statuta FIFA, kao i narušavanja integriteta saveza“. 

Podsetimo, Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera podnelo je žalbu FIFA protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog  navodnog „nesprovođenja pravila o nezavisnoj arbitraži u slučaju igrača Radničkog iz Niša, Vladimira Simunovića“.

Prijavi je prethodilo upozorenje Mirka Poledice, predsednika Sindikata 'Nezavisnost', koje se i u ovom slucaju pokazalo zlonamerno i neosnovano.

Disciplinski pravilnik FIFA jasno kaže da se postupak zatvara kada navodni prekršaj nije dokazan, što znači da FSS nije prekršio nijedan propis.

O čemu se zapravo radi? U „slučaju Simunović“ koji je pre par meseci izazvao burne reakcije u domaćoj fudbalskoj javnosti, arbitar predložen od strane Sindikata Nezavisnost, svesno ili nesvesno, zanemario je verodostojno uverenje iz PIO fonda da igrač Radničkog nije odjavljen sa obaveznog osiguranja i da je klub prema njemu izvršavao sve obaveze iz ugovora. Time je na nezakonit način omogućio Simunoviću da raskine ugovor sa Nišlijama i da potpiše za Spartak.
FSS je odmah reagovao i poništio tu nezakonitu odluku jer se radi o sportskoj arbitraži čiji kredibilitet nijednog trenutka ne sme da dođe u pitanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading