Đukić: Zadovoljni i bodom; Stojković: Neka pobedi bolji

Autor:

Sport

18.10.2017

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.05 igraju meč trećeg kola Lige Evrope protiv ekipe Skenderbega. Trener Miroslav Đukić je na konferenciji za medije istakao da njegov tim uvek ide na pobedu ali i da je remi zadovoljavajuć, dok je golman tima iz Humske Vladimir Stojković rekao da se nada fer i korektnoj utakmici.

RepublikaFoto: ST/ E. SELMANI
Konferencija FK Partizana: Miroslav Đukić i Vladimir Stojković

- Očekuje nas dobar meč, protiv teškog rivala. Agresivna, tvrda ekipa. Igraju ofanzivno, najbolji su tim Albanije, međutim svesni smo da su to utakmice koje odlučuju mnogo za nas u Ligi Evrope, ta dva meča protiv Skenderbega. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i da ćemo se odavde vratiti sa pobedom - rekao je trener crno-belih.

Moralo se podsetiti na 1987. godinu kada je Fljamuntari savladao Partizan u Kupu UEFA.

- Prošlo je mnogo vremena od Fljamurtarija. Momci koji će igrati u ovom meču verovatno nisu ni videli taj meč i on nema nikakve veze sa utakmicom protiv Skenderbega. Analizirali smo dobro Skenderbeg, poznajemo dobro kako će igrati.

Što se tiče atmosfere i dočeka u Albaniji Miroslav Đukić je istakao,

- Bili smo super tretirani. Nema nikakvih problema u Albaniji. Ne plašimo se nikakvog ambijenta, došli smo da igramo fudbal, igrači će rešavati sudbinu utakmice. Navikli smo na teške situacije i teška gostovanja. Svi želimo da se stvari poprave u budućnosti, da mi možemo normalno da dođemo u Albaniju, i oni u Beograd.

Đukić je rekao da njegov tim ide na pobedu ali i da bi i remi bio dobar rezultat,

- Uvek idemo na pobedu, ako bude remi bićemo zadovoljni, ali prvo uvek razmišljamo o trijumfu. Nerešen rezultat nije neuspeh.

Đukić je istakao da fudbal treba da zbližava i da nije potrebno podgrevati strasti pred duel koji je na program u četvrtak od 21.05.

- Fudbal zbližava, fudbal nikad ne razdvaja. Navijačima šaljemo podršku mira. Bili smo dobro tretirani ovde, nadam se sportskoj i fer borbi. Našem regionu treba mir. Treba da sarađujemo, fudbal je najbolji ambasador koji ujedinjuje ljude.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

Golman Vladimir Stojković je istakao da očekuje težak meč,

- Skenderbeg je dobar tim, izbacili su Dinamo iz Zagreba. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Nadam se da će biti sve fer i korektno i da će pobediti bolji.

Ne razmišljam o tome ko će biti najbolji igrač utakmice. Ja ne bih voleo da pipnem loptu u narednih deset utakmica. Neka bude iz napada neko, voleo bih da postignemo nekoliko golova.

Pre dve godine smo igrali u Elbasanu sa Albanijom. Bio je dobar ambijent, uživali smo, pobedili smo. Nije odlučivala ništa. Imam lepo sećanje na taj meč. Očekujem težak meč sa dosta naboja protiv Skenderbega. Bitka za drugo mesto, uz Jang Bojs - zaključio je golman crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading