Sraman potez navijača Majnca: Odrekao se članske karte zbog previše crnaca u ekipi - Kao da gledam Afrički Kup...

Autor:

Sport

09.06.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijač nemačkog Majnca, čiji identitet nije objavljen, odrekao se svoje članske karte zbog toga što, kako kaže, u ekipi ima previše tamnoputih igrača, prenose nemački mediji. Čelnici bundesligaša bili su iznenađeni potezom dugogodišnjeg vlasnika godišnje karte, ali nisu ga ubeđivali da promeni odluku jer ne žele među navijačima one koji "ne dele vrednosti kluba".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Majnca

Za Majnc trenutno nastupa 14 tamnoputih fudbalera, što nije po volji pomenutom navijaču, te je on sa tim argumentom poslatim mejlom obavestio čelnike i odrekao se svoje članske karte, i vrlo verovatno da više neće ići na utakmice.

Majnc je na svom sajtu obavestio svoje navijače i javnost o ovom događaju, citirajući reči pomenutog fana i njegov revolt.

- Mesecima već ne mogu da se identifikujem sa klubom. Počeo sam da osećam da gledam Afrički kup, a ne Bundesligu. Znam šta ćete sad da mislite, ali ne mogu. Nisam rasista, ali ovo je previše - napisao je klubu ovaj rezignirani navijač, čiju je poruku Majnc preneo na zvaničnom sajtu.

Klub, koji inače brine za svakog svog člana, ovog puta nije imao dilemu kako da postupi, čak ih je obradovao potez navijača kome smeta previše tamoputih igrača u ekipi.

- Za nas je samo važno da naši navijači dele naše vrednosti. U našoj zajednici primamo ljude koji ih dele. Nama je sada drago što dotični ne želi više da bude naš član jer ne deli osnovne vrednosti kluba - glasi odgovor Majnca sada već svom bivšem članu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading