Englezi igraju posle 100 dana!

Autor:

Sport

17.06.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvoljenija, najgledanija i najatraktivnija fudbalska liga sveta - engleska Premijer liga vraća se posle ravno 100 dana pauze zbog pandemije koronavirusa. Poslednji duel pre prekida prvenstva odigrali su Lester i Aston Vila 9. marta, a kuriozitet je da će klub iz Birmingema i otvoriti nastavak sezone, u kom će se u preostalih 10 mečeva grčevito boriti za opstanak. Rival Vile večeras (19.00, Sport klub 1) biće iznenađenje šampionata Šefild junajted, a dva sata kasnije na programu je derbi i zaostali duel 28. kola između Arsenala i Mančester sitija (21.00, Sport klub HD).

Prvi će na teren: Igrači Šefilda i Aston Vile

BITKE ZA OPSTANAK

Nastavku šampionata najviše se raduju navijači i fudbaleri Liverpula, koji na titulu čekaju punih 30 godina. "Crveni" bi teoretski do dugo priželjkivanog trofeja mogli da dođu i za vikend.

Potrebno je da savladaju gradskog rivala Everton, a da Mančester siti večeras izgubi od Arsenala.

Samo je pitanje trenutka kada će se trofej Premijer lige preseliti na Enfild, a ljute bitke vodiće se za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona, kao i za opstanak za koji strepi pet ili šest ekipa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slaviće titulu... Fudbaleri Liverpula

Za razliku od Bundeslige, rezervni fudbaleri i treneri u Engleskoj neće morati da nose maske.

To će biti obaveza jedino za četvrtog sudiju i medicinsko osoblje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Derbi... Pepe i Sterling u duelu

STERILISANE LOPTE

Usvojeni medicinski protokol igračima zabranjuje da čiste nos, da pljuju i da se rukuju, a u obavezi su da drže socijalnu distancu prilikom proslave golova.

Na mečevima Premijer lige neće biti devojčica i dečaka koji skupljaju lopte, pošto će se sterilisane lopte vraćati na teren. Na stadionima će moći da bude maksimalno 300 ljudi, a prilikom dolaska na utakmicu igračima će biti merena temperatura i moraće da dezinfikuju ruke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading