MRŠAVA, ALI VAŽNA POBEDA: Čelsi neubedljiv, Liga šampiona sve bliža!

Autor:

Sport

14.07.2020

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija pobedili su Norič na svom terenu u 36. kolu Premijer lige rezultatom 1:0 i tako sačuvali dobre šanse da se plasiraju u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Olivije Žiru... Junak Čelsija

Plavi ostaju na trećoj poziciji sa 63 boda, četiri više od Lestera i Mančester Junajteda, koje tek čekaju mečevi 36. runde.

Ali, bez obzira na njihove rezultate, tim Frenka Lamparda drži sve u svojim rukama i ukoliko ostvari oba trijumfa do kraja osiguraće LŠ.

Prvi na tom putu stoji novi šampion Liverpul,  22. jula na Enfildu, a zatim i Vulverhempton u poslednjem kolu u Londonu.

Čelsi je dominirao sve vreme protiv poslednjeg tima lige i, za sad, jedinog sigurnog putnika u Čempionšip.

Domaći su kontrolisali ritam od starta, nisu dozvolili protivniku nijedan udarac u okvir gola, ali ne može se reći da su upisali laganu pobedu. Ključan momenat duela viđen je u 45+3. minutu, kad je Kristijan Pulišić centrirao, a Olivije Žiru pobegao čuvaru i glavom zatresao mrežu.

Imali su Plavi nekoliko prilika da ranije reše sve dileme, međutim, nedostajalo im je koncentracije u završnici i morali su do kraja da strepe za važne bodove. Najbolje šanse u drugom poluvremenu propuštali su Pulšić i Žiru, posle čijih pokušaja se isticao golman Kanarinaca Tim Krul.

Lampardov tim u nedelju igra polufinale FA kupa protiv Mančester Junajteda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading