Svlačionica Barselone ima svog favorita za trenera

Autor:

Sport

19.07.2020

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kike Setijen će vrlo verovatno privesti ovu takmičarsku sezonu kraju kao trener Barse, ali njegov ostanak na Nou Kampu nakon toga sada i nije tako izgledan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Barse

O Setijenovom mogućem nasledniku se spekuliše već neko vreme i svako malo novo ime pojavi se u medijskim navodima.

Pričalo se o Ćaviju, juče je navodno Barseloni ponuđen Loren Blan, dok danas Mundo Deportivo donosi priču o "željama svlačionice Barse".

Svlačionica (igrači) je izgubila poverenje u Setijena, a Mundo Deportivo piše da je želja kolektiva Barsinih igrača, kada je novi trener u pitanju, Patrik Klajvert.

Navodno je nekada sjajni napadač izuzetno popularna figura među prvotimcima Barselone i oni žele da klub njega postavi za šefa stručnog štaba.

Klajvert je ostavio dubok trag na Nou Kampu, odigravši 257 utakmica i postigavši 122 gola u dresu Barselone. Trenutno je direktor omladinskog pogona katalonskog kluba.

RepublikaFoto: Ap photo
Patrik Klajvert

Klajvert je na pomenutu poziciju došao letos nakon što je jedno vreme bio pomoćnik svom nekadašnjem reprezentativnom kolegi Klarensu Sedorfu na kormilu selekcije Kameruna.

Španski mediji Klajverta upoređuju sa Zidanom, obzirom da i Holanđanin zahteva i dobija poštovanje zbog svega što je uradio kao igrač, ali i da je izuzetno sposoban kada su u pitanju međuljudski odnosi. Također, Klajvert tečno govori holandski, nemački, engleski, francuski, italijanski i portugalski, što je veliki plus, a tu je i činjenica da je protekle godine igrao ključnu ulogu u privlačenju mladih talenata u Barselonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading