Srbi fudbalski gorostasi: PO OVOM PARAMETRU SU "ORLOVI" ISPRED SVIH NA SVETU!

Sport

28.11.2017

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije ne spada u uži, a ni širi krug favorita na Svetskom prvenstvu koje će sledećeg leta biti održano u Rusiji, ali po jednom parametru ćemo sigurno biti ispred svih ostalih reprezentacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ipak ćemo u nečemu biti ispred svih u fudbalu

FIFA je, naime, objavila istraživanje koje pokazuje da su reprezentativci Srbije najviši fudbaleri u proseku sa 185,6 centimetara u proseku, a iza nas su Šveđani sa 185,2.

Fudbalska opservatorija FIFA izmerila je prosek svih igrača koji su nastupali za selekcije tokom kvalifikacija za Mundijal i odatle "izvadili" prosek.

Srbija je u prvoj polovini timova koji imaju u svom sastavu fudbalere rođene van njenih granica. Među "orlovima" je 3,8 odsto igrača koji su svet ugledali u nekoj drugoj zemlji (Prijović, Veljković), dok je apsolutni rekorder Maroko, kojem je gotovo dve trećine fudbalera rođeno u Zapadnoj Evropi (61,5 odsto).

Kada je u pitanju broj igrača koji nastupaju u inostranim ligama, apsolutni šampioni su Hrvati, pošto svi igrači iz njihove selekcije nastupaju van granica domovine, dok smo mi na petom mestu, pošto 92,3 odsto fudbalera nastupa van Super lige Srbije.

RepublikaFoto: fifa.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading