Pao dogovor oko najvećeg Barsinog pojačanja, evo šta još moraju da učine!

Autor:

Sport

01.12.2017

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da su stvari poznate, Barselona je prihvatila uslove, sada imaju još nešto više od mesec dana...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kutinjo napušta Liverpul

Izgleda da su stvari poznate, Liverpul će prodati Kutinja Barseloni već u januaru, a suma će biti oko 145 miliona evra sa bonusima.

Detalje je ispregovarao Kia Jorabčijan, poznati agent, Kutinjo se već ranije dogovorio, zarađivaće 14 miliona evra po sezoni, najviše u klubu posle Mesija. On će biti zamena za Inijestu koji će najverovatnije napustiti "Kamp Nou" na kraju sezone.

Barselona insistira da posao bude završen u januaru, iako Kutinjo neće moći da im pomogne u Ligi šampiona. Klub ne želi da ispusti Brazilca, iako Valverde nije oduševljen, on i dalje traži štopera.

Kako pišu španski mediji, Redsi su spustili cenu, tražili su 200 miliona letos za Brazilca, sada će prihvatiti manju sumu, potreban im je novac koji Klop želi da uloži pre svega u odbranu, prva meta je Virdžil Van Dajk.

Šta Barselona mora da uradi?

Pre svih da se oslobodi Arde Turana koji ima platu od 8.5 miliona evra, ali on odbija da se vrati u Tursku, ima i ponude iz Kine gde bi mogao da uzme i više novca, no ugovor ga štiti do 2019.

Osim njega, Barselona će verovatno prodati i Andre Gomeša, ili ga pozajmiti uz pravo otkupa, o tome su prošle nedelje pričali sa Juventusom. Probaće da se oslobode i Rafinje, ali i Delofeua koji nije iskoristio šansu.

Još nekoliko igrača je na prodaju, ali najvažnije je da oslobode prostor prodajom Turana i na tome će raditi do prelaznog roka i u januaru.

Bilo kako bilo, čini se da prepreka gotovo i da nema i da će Kutinjo stići na "Kamp Nou" u zimskom prelaznom roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading