OGLASILA SE I SUPRUGA HRVATSKOG HULIGANA KOJI JE UČESTVOVAO U KRVAVOJ TUČI U BEOGRADU

Autor:

Sport

14.12.2017

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga hrvatskog huligana Damira Tovarovića, oglasila se povodom hapšenja svog muža u Beogradu zbog izazivanja nereda na 156. "večitom derbiju" između Partizana i Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Policija privodi hrvatske huligane na stadionu u Humskoj

Šestorica hrvatskih državljana iz Splita učestvovali su u neredima na 156. "večitom derbiju" u Beogradu, a među njima je i Tovarović. 

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da su, prema dobijenim informacijama nadležnih službi Srbije, četvorica hrvatskih državljana učestvovala u tuči navijača u sredu, na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Supruga Damira Tovarovića, Mija, oglasila se u hrvatskim medijima.

- Zatražila sam u četvrtak u 9 sati ujutro pomoć Ambasade i konzulata Hrvatske u Beogradu. Međutim, nisam dobila nikakvu povratnu informaciju. Sve informacije koje imamo mi, kao porodica, došle su van Ambasade Hrvatske od koje je zatražena pomoć. Dakle, netačne su informacije Ambasade da ih niko nije kontaktirao i da pomoć nije zatražena. Nemamo nikakav kontakt s momcima u Beogradu i jasno je da je pomoć izostala tamo gde smo mogli da je potražimo. Dakle, od Ambasade, nismo dobili ni podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji i da li su privedeni i šta im se eventualno stavlja na teret - izjavila je Mija Tovarović za hrvatske Sportske novosti.

Zanimljivo, Tovarović, kao ni ostali Hrvati koji su učestvovali u neredima nisu bitan deo hrvatske navijačke scene, prenosi Slobodna Dalmacija.

Mediji prenose da su njih dvojica, kao i još dvojica državljana Hrvatske, koji su stigli u Beograd, plaćeno sa po 10.000 evra kako bi učestvovali u sukobu dve frakcije Grobara.

Hrvatskim huliganima preti 12 godina zatvora zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja nasilja na sportskim priredbama.

Uhapšeni hrvatski huligani će u petak biti privedeni na saslušanje kod tužioca, koji bi potom trebalo da donese odluku o pritvoru.

U organizaciji nereda tokom 156. večitog derbija učestvovalo je najmanje stotinu ljudi. Na derbiju je povređeno 20 navijača.

Utakmica između Partizana i Zvezde završena je rezultatom 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading