Preko trnja do zvezda: Počeo kao perač sudova, SADA VREDI 85 MILIONA EVRA!

Autor: tportal.hr

Sport

04.01.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novopečenog štopera Liverpula Virdžila van Dajka život baš nije mazio, a da bi došao do statusa najskupljeg odbrambenog fudbalera u istoriji morao je da prođe kroz brojne životne nedaće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Van Dajk je oduvek znao da ceni svaki dinar

Njegova životna priča mogla bi da se pretoči na filmsko platno, pošto je od vrlo siromašnih početaka dogurao do neslućenih visina zahvaljujući predanom radu i velikoj upornosti.

Dakle, Van Dajk je odrastao u normalnoj porodici, a roditelji su ga od samog početka učili kako je poželjno da deo džeparca i sam zaradi. Mali Virdžil je tako, uz školu, redovno trenirao u rodnoj Bredi, ali je i radio u jednom od lokalnih restorana.

- Istina, Virdžil je ovde počeo kao 16-godišnjak - prisetio se vlasnik restorana "Oncle Jean" Žak Lips i nastavio:

- Radio je kao pomoćnik u kuhinji. Prvo je prao prljavo posuđe. I moram kazati da je bio sjajan u tome, videlo se da ima "ono nešto" - izjavio je vlasnik restorana.

Naravno, Lips je sve to pričao uz širok osmeh. Ko bi pre deset godina mogao uopšte i da pretpostavi da negde u uglu kuhinje prljave lonce i tanjire riba klinac koji će jednog dana postati najskuplji obrambeni igrač u istoriji?!

- Kažete da je potpisao ugovor vredan 85 miliona evra?! Pa to je apsolutno lud iznos - čudio se bivši Van Dajkov šef koji se prisetio njegovih početaka.

- Dolazio je u danima kad je bila najveća gužva u restoranu, kao ispomoć. I bio je vredan radnik. Stalno je pričao o tome kako želi da postane fudbaler. Sećam se da ga je otac stalno vozio na treninge i vraćao kući. Znao sam mu u šali reći: "Pusti fudbal i operi još koji tanjuir, imamo gužvu!" Sad vidim da je dobro da nisam insistirao. No, ako mu dosadi fudbal, imamo jedno mesto uz sudoperu koje čuvamo za njega. Dobrodošao je u svakom trenutku - našalio se bivši Van Dajkov šef.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading