U SUPERLIGI NAJVEĆA VRTEŠKA NA KLUPAMA: Smenjeno 25 trenera, prosečni vek 188 dana!

Autor:

Sport

23.04.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo su Stanković u Zvezdi i Stanojević u Partizanu sačuvali posao od početka sezone.

U SUPERLIGI NAJVEĆA VRTEŠKA NA KLUPAMA: Smenjeno 25 trenera,  prosečni vek 188 dana!

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković

Posao fudbalskog trenera u Srbiji, bar kada je u pitanju najjači rang takmičenja, jeste najnesigurnije zanimanje. O tome svedoče čak 25 promene na klupama ekipa iz Superlige, pa samo stratezi Crvene zvezde, Dejan Stanković i Partizana, Aleksandar Stanojević mogu da se pohvale da su na istom radnom mestu, kao i pre 32 odigrana kola.

Poslednji u nizu, ali verovatno ne i poslednji do kraja šampionata, do kojeg ima još pet kola, jeste Dušan Bajić, kojem je Proleter uručio otkaz. I sam Bajić nije započeo sezonu na klupi Novosađana jer ga je klub doveo posle četvrtog kola, nezadovoljan radom Branka Žigića.

Da ne nabrajamo svih 25 smena, valja istaći samo Dejana Đurđevića, koji je na klupi Kolubare najduže odolevao, uz pomenute Stankovića i Stanojevića, ali je otpušten pred doigravanje. Zato se za njih trojicu može reći da su najzaslužniji što je prosečni vek trajanja trenera kod superligaša 188 dana jer da nije njih, verovatno bi prosek bio još manji.

Međutim, i tih 188 dana je dovoljno, kako je objavila Fudbalska opservatorija CIES, da Superliga bude najgora u Evropi, a u samom vrhu u svetu. Analizirajući koliko traju treneri na klupama u 90 najjačih liga sveta, došlo se do zaključka da treneri samo u tri lige imaju kraći prosečan rok trajanja na klupi nekog kluba - 163 dana u brazilskoj prvoj ligi, bolivijskoj Primeri (162) i Pro ligi Saudijske Arabije, samo 156 dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading