Otvorena istraga, kupovina Milana pranje novca?

Autor:

Sport

13.01.2018

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se sve neće desiti, tužilaštvo otvorilo istragu protiv Silvija Berluskonija, prate trag novca, a osnovna optužba se temelji na prodaji kluba i svemu što se dešavalo prošlog proleća...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Otvorena je istraga povodom kupovine Milana

Da li je prodaja Milana u stvari pranje novca?

Italijanski mediji bruje o tome, "La Stampa" donosi vesti da je tužilaštvo u Milanu otvorilo proces, navodno se sumnja da je Berluskoni prodao klub za mnogo više nego što realno vredi i da je u pitanju klasično pranje novca.

Podsetimo, posle meseci pregovaranja, sumnji, preokreta, uvlačenja u igru drugih investitora, Milan je prodat za 720 miliona evra, računajući i dugove u kojima je klub grcao.

Mediji tvrde da je to 300 miliona više nego što zaista vredi, a ispituje se poreklo kineskog novca. Letos je Berluskonijev advokat Nikolo Gedini podneo dokumenta tužilaštvu da su kineske pare čiste, ali mediji spekulišu da su se pojavili novi dokazi koji pokazuju upravo suprotno.

Sve što se dešava oko Milana izaziva sumnju, Li nije imao dovoljno novca, usledila je pozajmica koju mora da vrati u oktobru, Milanov plan za FFP je UEFA odbila, a pregovori o refinansiranju duga su propali, tačnije Milan je odbio neke fondove.

Na sve to nadovezala se priča američkih medija koji su zatekli prostorije navodne Lijeve firme prazne, a još ranije dok se pregovaralo, iz Kine su stigla uveravanja recimo Marćela Lipija, da za ovog misterioznog biznismena niko nije čuo od vodećih kineskih poslovnih ljudi, niti vlade u Pekingu.

Ono što je isplivalo je da su neki članovi porodice Li bili u zatvoru početkom veka zbog prevare, a njegove tvrdnje da poseduje rudnike fosfata su se pokazale kao netačne.

Gižu Fukuan Grupa koja navodno stoji iza Jonghonh Lija je potpuno nepoznata, čak je nazivaju fantomskom. Šta se iza svega krije, mora da raspetlja tužilaštvo koje prati trag novca.

Ova istraga dolazi u nevreme za Berluskonija koji se sa "Forca Italijom" vraća na političku scenu na Apeninima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading