GVARDIOLA SE BRANI: Potrošio sam 300 miliona evra za 6 igrača. Neki su taj novac dali za dva fudbalera

Autor:

Sport

30.01.2018

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola žestoko je odgovorio da je njegov klub potrošio ogroman novac na pojačanja u prelaznom roku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gvardiola oduševljen novim pojačanjem

Siti je u utorak doveo Emerika Laporta iz Atletika i platio ga 65 miliona evra. Ovo je novi klupski rekord "građana". Siti je ove sezone potrošio 300 miliona evra na pojačanja.

- Potrošili smo 300 miliona evra za šest igrača. Neki klubovi su za taj novac doveli dvojicu fudbalera. Kritike su mi jasne, jer je to veliki novac. Međutim, dobri igrači puno koštaju. Raskinuli smo ugovore sa sedmoricom igrača starijim od 30 godina. Morali smo da dovedemo nove igrače, jer smo ostali bez odbrane. Svi ovi transferi su bili nužni. Na leto ćemo možda da kupimo jednog ili dvojicu igrača. I to je to. Ovo je bio dugoročan plan. Ako klub odluči, ne moramo godišnje da trošimo više od 100 miliona evra - rekao je Gvardiola.

Laport je 2016. godine bio na korak od prelaska u Siti, ali je odlučio da ostane u Bilbauu još neko vreme.

On je fantastičan fudbaler. Kompani je stalno povređen, takođe i Stouns. I Mangala je imao problema. Morali smo da uradimo nešto i drago nam je da je klub omogućio da kupimo takvog igrača - dodao je menadžer Sitija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading