Sportski direktor Milana: Da Gatuzo ostane još 10 godina

Autor:

Sport

07.02.2018

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Milana Đenaro Gatuzo krajem prošle godine je postao trener tog kluba, a sudeći prema rečima sportskog direktora Masimilijana Mirabeljija, on je u potpunosti opravdao očekivanja.

RepublikaFoto: instagram.com/gennarogattuso8
Đenaro Gatuzo

Posle nešto slabijeg starta na klupi rosonera, Gatuzo je uspeo da poveže redove, pa slavni klub u poslednjih sedam mečeva ne zna za poraz, a presudan je bio trijumf nad večitim rivalom Interom u Kupu.

U klubu se nadaju da bi do kraja sezone mogli da izbore izlazak na evro scenu, dok u Gatuzu vide dugogodišnje rešenje.

- Odlučili smo se za pravog čoveka. Možda je to u očima javnosti kockanje, ali su vlasnici kluba izabrali najboljeg trenera za Milan. Izabrali smo Rina jer verujemo da može da ostane još 10 godina, nadam se da će tako i biti - izjavio je Mirabelji.

Milan je prošlog leta uložio velika finansijska sredstva u renoviranje tima, ali brojna pojačanja nisu prikazala ono što se od njih očekuje. Tu se, pre svih, misli na napadača Andrea Silvu.

- Istina je da nismo postigli mnogo golova, ali šutiramo... Silva nije pokazao ono što smo očekivali, ali on ima veliku budućnost. Mnogi su kritikovali i Čalhanolua, pa su zaćutali kad je počeo da pokazuje potencijal - dodao je Mirabelji.

Slavni klub je posle 23 kola u Seriji A na osmoj poziciji sa 35 bodova, tri manje od šestoplasirane Sampdorije, koja se nalazi na mestu koje vodi u Evropu. U Kupu je stigao do polufinala i u prvom meču sa Lacijom igrao 0:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading