ISPLIVALA ISTINA: Berluskoni mogao da podigne Milan iz pepela, ali je odbio ponudu iz snova!

Autor:

Sport

10.02.2018

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Milana već dugo nemaju preteranog razloga za slavlje, "roso-neri" su nekada osvajali Ligu šampiona, a sada je misaona imenica samo učešče u tom takmičenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Milana već dugo nisu konkurentni u Italiji

A moglo je da bude drugačije da je pre 10 godina tadašnji vlasnik Silvio Berluskoni odlučio da proda klub porodici Al-Tani iz Katara.

Tadašnji italijanski premijer rešio je da prepusti vođstvo klubom nekom drugom interesentu, a ponuda iz Katara teška milijardu evra nije zadovoljila apetite Berluskonija.

Epilog je poznat. Familija Al-Tani kupila je većinski paket akcija u PSŽ-u i francuskog posrnulog velikana vratila u sam vrh, ne francuskog šampionata, već i cele Evrope. A sve je to moglo da se dogodi u Milanu.

Nekoliko godina kasnije, Milan je prestao da ulaže, prodao sve što vredi, zapao u dugove, na kraju je Berluskoni prodao klub za 740 miliona evra, od čega su oko 200 miliona dugovi. Jedan kineski biznismen preuzeo je dizgine u klubu, ali je Milan potonuo do same osrednjosti italijanskog fudbala i tavori već nekoliko godina unazad bez šanse da se barem približi borbi za vrh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading