Produbljuje se ponor "roso-nera": VLASNIK MILANA BANKROTIRAO!

Autor:

Sport

19.02.2018

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski biznismen Jonghong Li proglasio je bankrot 10 meseci nakon što je postao većinski vlasnik Milana za 740 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kineski biznismeni nisu uspeli da vrate Milan u vrh italijanskog fudbala

Li je bio vrlo optimističan kada je uneo svež kapital u klub aprila prošle godine, ali su se stvari okrenule naglavačke u vrlo kratkom periodu.

- Hvala Berluskoniju zbog poverenja, a navijačima Milana na strpljenju. Mi smo napravili najveći i najteži korak, a sada idemo dalje u nove pobede, Milan je svetski klub i vratićemo ga na vrh svetskog fudbala. Od danas kreće oporavak na svim poljima. 

Milan je time završio jednu eru sa Silvijom Berluskonijem koja je trajala čak 31 godinu, a za to vreme je klub osvojio impozantnih 29 trofeja.

Prema kupoprodajnom ugovoru, Kinezi su se obavezali da investiraju 350 miliona evra u klub u roku od tri godine, a samo ovog leta doveli su čak 15 novih igrača i potrošili preko 220 miliona evra.

Nakon velikih dugovanja i kasnom otplatom kredita prema bankama, Li je pokušao da na berzi proda 25 odsto akcija kluba za 200 miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih za tu ponudu.

Prema pisanju italijanskog Korijere dela Sera, on je proglasio bankrot i njegova imovina se prodaje na aukciji u Taobaou, kineskoj verziji "I-beja".

Milan se trenutno nalazi na 6. mestu italijanske Serije A sa dobrim šansama da se naredne sezone barem plasira u Ligu Evrope, a ukoliko nastave sa dobrim partijama lako bi mogli da se umešaju ponovo u borbu za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading