"Orlovi" se okupili u Beogradu, KRSTAJIĆ IMENOVAO NOVOG KAPITENA!

Autor:

Sport

19.03.2018

15:44 >> 15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije okupili su se u Beogradu kako bi protiv Maroka (23.mart) i Nigerije (27. mart) započeli pripreme za Mundijal u Rusiji. Najveća novost glasi da je selektor Mladen Krstajić odredio novog kapitena umesto Branislava Ivanovića.

RepublikaFoto: Starsport
Krstajić imenovao novog nosioca trake

Od sada će reprezentativce sa trakom oko ruke predvoditi iskusni levi bek Rome Aleksandar Kolarov, dok će njegov zamenik biti Nemanja Matić iz Mančester junajteda.

Krstajić je rekao da je ova odluka donesena u dogovoru sa Ivanovićem, kao i da su se svi saglasili sa njom. Portparol FSS-a Milan Vuković je i pred novinarima oslovio Kolarova kao "novog kapitena".

- Kolarov i Matić će ubuduće voditi Srbiju. Imaju kvalitet, snagu i moć da nastave gde je Bane stao. Ivanović je mnogo dao Srbiji, pričali smo i rešili te stvari interno. Što se tiče narednih mečeva, nećemo pretarano menjati sistem igre u odnosu na azijsku turneju (novembra prošle godine). Sada ću rotirati nešto više igrača, a bitno je i da napravimo dobru atmosferu. Svaka utakmica je jako važna, a u Srbiji se uvek očekuju pobede. Želimo da budemo što je mirniji i u boljoj atmosferi dočekamo period posle te dve utakmice - izjavio je Krstajić na okupljanju igrača.

Što se tiče napadača Ajntrahta iz Frankfurta Luke Jovića, koji igra u odličnoj formi, ali nije našao mesto na spisku selektora, Krstajić kaže da je on trenutno daleko važniji za mladu selekciju.

- Jović je veliki potencijal i budućnost našeg fudbala. U ovom trenutku je bitan za mladu selekciju, dok je situacija oko Mileta Svilara više vezana za administraciju.  On ima volju da brani za Srbiju i biće prilike  - dodaje Krstajić.

RepublikaFoto: Starsport

Novi kapiten se zahvalio selektoru i javnosti na poverenju i velikoj časti koja mu je ukazana.

- Hvala selektoru, ovo je samo njegova odluka. Dugo sam igrao sa Banetom i mi imamo zaista sjajan odnos. Ovo je stvarno velika čast i gledaću da i uz Nemanjinu (Matić) pomoć opravdam ovu odluku. Nema nikakvih problema unutar ekipe. Baneta sam video na ručku, nismo još razgovarali, ali ćemo sigurno pričati u vezi sa tim. Znam kako da se nosim sa ovom odgovornošću. Što se tiče narednih utakmica, Maroko je za mene nepoznanica, dok Nigerijce poznajem nešto bolje, imaju dobar tim. - rekao je novi kapiten "Orlova" Aleksandar Kolarov.

NJegov zamenik Nemanja Matić je izjavio da se raduje novom okupljanju nacionalnog tima.

- Kad god igram za Srbiju imam želju za novim dokazivanjem. Moramo ove mečeve da iskoristimo kako bismo videli gde smo sa formom.  Ne poznajemo baš selekciju Maroka, ali je stručni štab sve to pripremio. Nadam se da je ekipa spremna i da ćemo braniti boje Srbije kako treba - izjavio je Matić.

Što se tiče povređenih igrača malo je verovatno da će priliku protiv Maroka i Nigerije dobiti Miloš Veljković, Vujadin Savić i Sergej Milinković-Savić koji su povređeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading