Naš ambasador u Moskvi jasan: SRBIJA NI NA KOJI NAČIN NEĆE BOJKOTOVATI MUNDIJAL!

Autor:

Sport

22.03.2018

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić izjavio je da je zvanični stav naše države da neće biti nikakvog bojkota naše reprezentacije Svetskog prvenstva u fudbalu i da se to nikada nije ni dovodilo u pitanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ambasador Srbije izjavio da neće biti nikakvog bojkota

Ranije tokom nedelje su pojedine zemlje poput Engleske, Poljske i Islanda izjavile da u Rusiju neće slati svoje zvaničnike, dok je situacija najnapetija u Engleskoj, zbog trovanja nervnim agensom bivšeg ruskog i britanskog špijuna.

Vlada Velike Britanije i članovi kraljevske porodice neće prisustvovati Mundijalu, dok je učešće fudbalske reprezentacije i dalje neizvesno. Navodno, Tereza Mej mogla bi da utiče na članove EU da bojkotuju SP ovog leta.

- Srbija uopšte ne razmatra bojkot Svetskog kupa u Rusiji iz dva razloga. Prvo, Rusija i Srbija su istorijski povezane gotovo 200 godina prijateljskim i bratskim odnosima. Drugo, Srbiji je velika čast da učestvuje na takvom turniru kao što je Svetsko prvenstvo u Rusiji. Srpska reprezentacija će igrati utakmice u Samari, Jekaterinburgu i Moskvi. Naravno, glavni susret za nas će biti u Moskvi jer će naša ekipa igrati sa Brazilom. Ne treba da se mešaju sport i politika kao što neki to pokušavaju da urade poslednjih godina. Srbija će svakako imati predstavnika na otvaranju prvenstva - izjavio je Terzić za "Izvestiju".

Mondijal će biti održan od 14. juna do 15. jula u 11 gradova u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading