OTVORIO DUŠU - Rambo Petković: Ovo je moja istina o reprezentaciji

Autor:

Sport

25.03.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Brazilu je legenda... "Karioke" prosto ne mogu da veruju da majstor poput Dejana Ramba Petkovića gotovo nikada nije imao mesta u reprezetnaciji naše zemlje. Proglašen je za igrača koji nije poštovao reč selektora, a posle mnogo godina sjajni as rešio je da otvori dušu.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com

Rambo je za "Novosti" otkrio šta se desilo na utakmici sa Argentinom 1994. godine u Buenos Ajresu i da li je stvarno odbio da uđe u igru. 

- Čista je laž da sam odbio da uđem u igru, a notorna laž da je trebalo da igram poslednjih 10 minuta. Zagrevao sam se više od sat vremena, to može da potvrdi i Milorad Kosanović. Kada je do kraja meča ostalo dva-tri minuta, vratio sam se na klupu. Selektor Slobodan Santrač me je pitao zašto sam seo, odgovorio sam mu da će uskoro kraj utakmice. Niti mi je rekao da nastavim da se zagrevam, niti me pozvao da uđem u igru. Prema tome i da sam hteo, nisam mogao da odbijem da uđem, jer me selektor nije ni pozvao - rekao je Petković za "Novosti".

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Petković i Milojević

Izostao je i poziv za Svetsko prvenstvo 1998. godine.

- Mnogo puta sam zakinut, ali to neka ide kao greh onima koji su tome doprineli. Na primer, u novembru 1995. godine smo pobedili Salvador sa 5:1. Savićević je postigao tri pogotka, Mihajlović jedan, a ja sam "namestio" tri gola i dobio ocenu 8,5. Onda odemo u Meksiko i selektor Santrač me ne stavi u tim, uz objašnjenje: "Jesi nameštao golove, ali si i izgubio dve lopte - objasnio je Petković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading