Nemci i Brazilci na centru u Berlinu, i to po prvi put od "one" utakmice!

Autor:

Sport

27.03.2018

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Nemačke i Brazila odmeriće snage na "Olimpijskom stadionu" u Berlin u utorak od 20:45, a meč privlači pažnju celokupne svetske javnosti, jer je ovo prvi duel dva velikana od polufinala Mundijala 2014. u Brazilu, kada su "panceri" ponizili domaćina pobedom od 7:1!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemci su se prilično dobro proveli u Brazilu pre 4 godine

Bio je to jedan od najtežih poraza za jedan tim u istoriji Svetskog prvenstva, s obzirom da je Brazil žarko želeo titulu i da su bili na dva koraka od njega.

Međutim, osmi jul 2014. godine ostaće duboku urezan u srca navijača iz ove države, pošto su "panceri" sa 7:1 pobedili domaći tim. 

Nemci su u prvom poluvremenu postigli pet golova – redom su pogađali, Miler (11), Kloze (23), Kros (24) i (26) i Kedira (29). 

Izabranici Joakim Leva nisu ti stali pošto su postigli još dva pogotka u nastavku (Širle 69, 79), dok je, ne može se reći ni utešni gol, za Brazil strelac u 90. minutu bio Oskar.

Iako meč nema takmičarski značaj, sigurno je da Brazilce još peče rezultatska katastrofa od pre četiri godine. "Karioke" će nastojati da se barem malo revanširaju za taj poraz, iako je jasno da polufinale Mundijala i pripremni meč ne mogu da se porede ni po jednom parametru.

Obe selekcije su pre četiri dana igrale prijateljske mečeve - Brazilci su slavili u Moskvi protiv Rusije sa ubedljivih 3:0, dok su Nemci na svom terenu u Diseldorfu remizirali sa Špancima 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading