"DEBELJUCE"! BRAZILCI JEDVA ČEKAJU KRAJ KARIJERE DA "KRKAJU" NA MIRU: Ovo su fudbaleri koji su nabacili najviše kilograma u penziji!

Autor:

Sport

19.04.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko može da odoli hrani?

"DEBELJUCE"! BRAZILCI JEDVA ČEKAJU KRAJ KARIJERE DA "KRKAJU" NA MIRU: Ovo su fudbaleri koji su nabacili najviše kilograma u penziji!

Foto: shutterstock

Poznato je koliko sportisti moraju da paze na svoj način života i ishrane kako bi ostali u savršenoj formi i mogli da se takmiče na najvišem nivou konstantno. Zato i ne čudi činjenica da kada dođe vreme za penziju bivaju kao pušteni sa lanca, kada je u pitanju proždrljivost. Neki to rade i dok im je karijera još uvek u jeku, pre svega Brazilci.

Ovo su TOP10 fudbalera koji su poznati po tome što su nabacili kilograme.

1. Ronaldo
Republika

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo

Fudbalska legenda bila je jedan od najhitrijih, najokretnijih i najbržih igrača u ranom delu svoje karijere. U stvari, mnogi ga smatraju jednim od najvećih fudbalera svih vremena.

Brazilski pobednik Svetskog prvenstva bio je blagosloven veštinama i brzim tempom kojim je ostavljao protivnike " na kiseoniku" iza sebe. Ipak, u drugom delu karijere, Ronaldo je počeo da nagomilava kilograme. Ovo je počelo otprilike u vreme kada se pridružio španskom gigantu Real Madridu.

2. Maradona
Republika

Foto: Google

Maradona

Pokojna fudbalska superzvezda patila je od mnogih zdravstvenih problema van terena, uključujući gojaznost. Argentinska legenda je sve više rasla u veličini godinama pre nego što se povukla iz aktivnog fudbala. To je uticalo na pojavu komplikacija u vezi sa srcem koje su ga dalje odvele do operacije smanjenja težine kako bi se smanjio rizik za glavni organ. Maradona se mnogo godina borio sa svojom težinom, pre nego što je prerano umro 2020. u 60. godini.

3. Adrijano
Republika

Foto: Google

Adrijano

Adriano Leite Ribeiro, koji je poznat jednostavno kao Adriano, bivši je brazilski fudbaler koji je takođe mučio muku sa težinom. Igrao je važnu ulogu u milanskom Interu u osvajanju Skudeta 2005/06, pre nego što je došlo do pada u karijeri od nedoslednosti i u njegovim nastupima što se poklopilo sa smrću njegovog oca. Vratio se u rodni Brazil 2009. godine i igrao je i za Flamengo i za Korintijans. Dok je bio u Korintijansu, objavljeno je da se Adrijano ugojio i da ga je klub stavio u kućni pritvor kako bi mogao da smrša.

4. Ronaldinjo
Republika

Foto: Google

Ronaldinjo

Još jedan Brazilac koji nije mogao da odoli hrani, kocki, ženama i raskošnom načinu života jeste sigurno Ronaldinjo. "Zuba" je nedavno bio u centru skandala kada je završio iza rešetaka zbog lažiranja pasoša. Mnogi ga smatraju najvećim virtuozom sa loptom ikada, ali nakon završetka karijere žonglirao je samo pljeskavice.

5. Nejmar

 

 

Poslednji Brazilac na listi je Nejmar, iako on još uvek "nije završio" karijeru. U moru skandala u koje je upadao, izdvajao se i onaj kada su ga fanovi na društvenim mrežama prozivali zbog viška kilograma. On se ubrzo oglasio snimajući sebe i demantovao glasine, ali bilo je evidentno da se malo "opustio".

6. Vesli Snajder

 

 

Snajder je jedan od onih koji se definitivno najviše prepustio hrani po završetku karijere. Umesto što je prozivao Tadića mogao je da poradi na sebi.

7. Eden Azar
Republika

Foto: Tanjug/AP

Eden Azar

Kapiten Belgije je dobio ozbiljne kritike jer je na svom prvom treningu sa Real Madridom izgledao nesposobno nakon što im se pridružio u leto 2018.

Azar je uspeo da skine te kilograme, ali problemi sa kondicijom i gubitkom forme bacili su senku na njegov mandat na Bernabeuu gde se nije proslavio.

8. Vejn Runi
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Vejn Runi

Runi je legenda engleskog fudbala i Mančester junajteda koja se posle karijere bacila u menadžerske vode, ali i na jelo.

9. Kristijan Vijeri
Republika

Foto: Google

Kristijan Vijeri

Bivši italijanski fudbaler je jedan od retkih koji je nastupao za tri najveća i najtrofejnija kluba na "čizmi": Juventus, Inter i Milan. I dalje je često u fudbalu, a u jednom momentu je bio u centru pažnje zbog opuštenog stomaka na plaži.

10. Samir Nasri

 

 

Nasri je bivši francuski fudbaler koji se proslavio igrajući za Mančester siti. Karijeru je počeo u Olimpiku iz Marselja na Velodromu, gde je upravo i odigrao oproštajni meč kada je viđen u nesvakidašnjem izdanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading