BARSELONA DONELA ODLUKU: On će biti novi trener Katolanaca naredne sezone!

Autor:

Sport

24.04.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac ipak ostaje.

BARSELONA DONELA ODLUKU: On će biti novi trener Katolanaca naredne sezone!

Foto: FC Barcelona/X

Nakon nedelja spekulacija o njegovoj budućnosti, potvrđeno je da će Ćavi Ernandez nastaviti kao menadžer Barselone do leta 2025. Iako je prethodno naznačio nameru da napusti klub na kraju sezone, bivši vezni fudbaler Blagurane postigao je dogovor sa sportskim direktorom kluba, Dekom, da poštuje postojeći ugovor.

Ova odluka dolazi nakon obimnih pregovora, a španski mediji su izvestili da se zvanično saopštenje očekuje da bude objavljeno od strane predsednika Barselone, Đoana Laporte, u četvrtak.

Foto: FC Barcelona/X

 

Nedavni događaji označavaju značajan preokret u odnosu na Ćavijevu raniju najavu o planovima da se povuče sa pozicije glavnog trenera. Dogovor, navodno postignut nakon razgovora sa Dekom, predstavlja obavezu obe strane da nastave svoju saradnju. Ova vest je dočekana sa nestrpljenjem i olakšanjem među navijačima Barselone, koji su s nestrpljenjem očekivali jasnoću u vezi sa situacijom.

Prvi čovek kluba bio je glasni zagovornik zadržavanja Ćavija kao menadžera tima u narednoj sezoni. Sa zvaničnom potvrdom u toku, Laportina čvrsta podrška Ćavijevom nastavku vođenja tima bila je ključni faktor u rešavanju ovog pitanja. Predsednikova podrška odražava poverenje u Šavijevu sposobnost da vodi tim kroz predstojeće izazove i da nastavi graditi na uspesima ostvarenim tokom njegovog mandata.

Preuzimajući ulogu glavnog trenera jeseni 2021, Ćavi je doživeo brz uspon u svojoj trenerskoj karijeri. Njegovo vođstvo već je donelo opipljive rezultate, s Barselonom osvajanjem španskog ligaškog i Super Kupa 2023. Ovaj brz prelazak s igrača na trenera, uz rane trijumfe, učvrstio je Šavijevu poziciju kao ključnu figuru u budućim planovima kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading